MWC2013: Európába jön az Xperia Tablet Z

Hétfő reggel tartotta a Sony Barcelonában a nemzetközi sajtótájékoztatóját, ahol különösebb meglepetés nem történt. A fókuszban a már általunk is tesztelt csúcsmodell, az Xperia Z állt, illetve bejelentették, hogy az Xperia Tablet Z kapható lesz világszerte, így természetesen Európában is. A cég nem véletlenül nevezte Z-nek a táblagépet is, mind formailag, mind tudásban nagyon hasonlít az okostelefonra a készülék.

A mindössze 6,9 milliméter vastag, 495 grammot nyomó jószág IP57-es tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz a készüléktestbe nem kerülhet por és 30 percig bírnia kell egy méter mélyen a víz alatt. A burkolat alatt négymagos, 1,5 GHz-es processzor dobog, amit a Qualcomm szállít, a GPU egy Andreno 320, a RAM mérete 2 gigabájtos. SIM-et is tud fogadni a masina, amivel LTE hálózatokhoz is tud kapcsolódni. A hátlapra 8 megapixeles kamera került, az előlapon 2,2 megapixeles optikával szemezhetünk.

Az Xperia Tablet Z tele van Sony alkalmazásokkal, a galériában tudunk olyan nézetet is kérni, ami egy földgömböt formáz és a fotóink a megfelelő helyeken bukkannak fel. A Walkman szoftver tavasszal megújul, kap egy közösségi mázat, hogy láthassuk, hogy ismerőseink miket hallgatnak (ez engem soha nem érdekelt), a PlayStation területet pedig tovább erősítik. A készülék az első benyomások alapján megfelelően gyors, csodálatosan könnyű és vékony, igazi mestermű. Egy vékony terméknél mindig kérdéses az akkumulátor teljesítménye, a 6000 mAh-s telep viszont papíron megfelelőnek tűnik átlagos használat mellett.

A 800 eurós várható ár persze nem kevés, itthon is bőven 200 ezer forint felett fog nyitni a Sony ultravékony táblagépe, amely azért előrevetíti, hogy nem fog szembejönni velünk a metrón.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia Tablet S - szépség S

    A Sony második generációs tabletje érkezett meg hozzánk. A Tablet S kívül és belül is egyértelműen egyediségre törekszik a mezőnyben.

Hirdetés