MWC2013: filléres okostelefonok az Alcateltől

Bár az Alcatelnél hemzsegtek a közép és felső kategóriába szánt okostelefonok, nem hagynak fel azzal a jó szokásukkal sem, hogy a belépő szintet is kiszolgálják. A cég hazai illetékesei elmesélték, hogy három modellel ilyen modellel is készülnek 2013-ban, az alsó határt úgy húzták meg, hogy a 4.1-es Android azért elfusson az összes gépen.

Nem biztos, hogy itthon is ezeken a neveken fognak majd felbukkani a telefonok, hiszen a hazai operátorok talán saját márkás modellként fogják egyiket-másikat forgalmazni, de a specifikációk véglegesek, úgyhogy be tudjuk mutatni a három üdvöskét.

A trió legolcsóbb darabja a 3,5 hüvelykes kijelzővel rendelkező S-Pop. A 320x480 pixeles felbontás a megcélzott végfelhasználói árhoz illeszkedik, állítólag feltöltőkártyával 25 ezer forintot fog kóstálni a csöppség. Van benne egy 3 megapixeles kamera, a processzor 1 GHz-en ketyeg (igen, MTK chipset, mint az összes újabb Alcatel), fél gigányi RAM van hozzá, bővíthető háttértár és 1400 mAh-s akkumulátor. A legolcsóbb Alcatel tehát körülbelül azon a szinten van, mint egy Xperia Mini, ami bőven frankónak mondható ennyi pénzért.

Ugrunk egyet, a következő alanyunk az M-Pop, amely már 4 inches kijelzővel, WVGA felbontással és 5 megapixeles kamerával igyekszik elnyerni a felhasználók kegyeit. Ebben a készülékben is 1 GHz-es a processzor és fél gigányi a RAM, az akkumulátor is maradt 1400 mAh teljesítményű.

Az olcsó széria csúcsa az X-Pop, amely 4,5 inches, qHD kijelzőt kapott, ezúttal már kétmagos, magonként 1 GHz-es a processzor, ugyanakkor a RAM mérete maradt 512 megabájtos. Az X-Pop szintén 5 megapixeles kamerával rendelkezik, viszont akkumulátora már 1800 mAh teljesítményű, hiszen a hardver is erősebb. Ez a modell még mindig 60 ezer forint alatti árcédulát kaphat, tehát nem a csúcsmodellek között versenyez. Minden telefon több színben is kapható, az Alcatel régóta élharcosa a minél sokszínűbb palettának. A pontos megjelenési időpontokat egyelőre még nem tudjuk, az S-Pop-ra azonban már nem kell sokat várni.

Azóta történt

Hirdetés