MWC 2015: Bemutatkozott a Blackphone 2

A Silent Circle bejelentette a Blackphone sorozat második tagját, amely a tavalyi készüléknél komolyabb hardvert és magasabb szintű adatvédelmet ígér. Aki nem emlékezne az első Blackphone-ra: az SGP Technologies (a Silent Circle és a GeeksPhone közös alapítása) tavaly júniusban startolt el androidalapú, ám személyre és biztonságosabbra szabott PrivatOS operációs rendszerrel, VPN alapú böngészéssel és számos titkosítási szolgáltatással.


[+]

Azóta kiderült, hogy a Blackphone biztonsági résein is át lehet jutni, és az NSA kíváncsiskodó tekintete elé sem sikerült falat húzni, mindenesetre a biztonságra fordított figyelem a mindennapok során, mondjuk a tolvajok vagy a munkahelyen való személyi adatok védelmekor is jól jön.


[+]

A PrivatOS számos saját fejlesztésű szoftver tartalmaz, amelyek a Play Áruházban is elérhetők, így a Silent Phone tárcsázó, a Silent Text üzenetküldő és a Silent Contacts telefonkönyv, amelyekhez magas szintű védelem tartozik. A Silent Circle szolgáltatásaival a két biztonsági kulcsot tartalmazó készülék között kódolt formában vándorolnak az üzenetek és az adatok.


[+]

Manapság egyre népszerűbbek a használat szerinti profilok, gondoljunk csak munkahelyi és otthoni mobilos tevékenységünk különbségére. A Silent Cirle Spacesnek, vagyis tereknek hívja ezeket a módokat, és munkahelyi profilt beállítva teljesen elzárhatók mindazok az adatok, tartalmak és kapcsolattípusok, amelyeket magánéletünkben használunk.

Balra a régi, jobbra az új Blackphone
Balra a régi, jobbra az új Blackphone [+]

A Remote Wipe funkckió akkor jöhet jól, ha Blackphone-unkat elvesztenénk vagy ellopnák, ilyenkor távolról törölhető minden adat a készülékről. A Silent Circle-nél annyira bíznak a készülék védelmi rendszerében, hogy hajlandók fizetni azoknak az ügyes felhasználóknak, akik biztonsági rést találnak a PrivatOS-ben vagy valamelyik szolgáltatásban. Magáról a Blackphone 2-ről egyébként sok minden nem derült ki, az MWC-n is csak demó darabok voltak előzetes szoftverrel, az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a készülék a fekete megjelenést megtartja, a hardver pedig a tavalyinál jóval erősebbre vált. RAM-ból 3 gigabájt, processzormagból pedig nyolc várható, talán valamelyik Qualcomm variánsból. A kijelző 5,5 hüvelykes és Full HD felbontású lesz. A Blackphone 2 mellett el fog startolni egy táblagép Blackphone+ néven.

.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Előzmények

Hirdetés