MWC 2014: A Jolla standjánál jártunk

A Jolla is kiállít az idei MWC-n, így természetesen a MeeGo utódjának is tekinthető Sailfish OS-t karbantartó finn vállalathoz is ellátogattunk. A standon nagon készségesek és közlékenyek voltak a cég munkatársai, a kérdésekre rendben, egyenesen válaszoltak. Az első készülék nemrég startolt el, új platform indulásakor mindig fontos kérdés az elérhető alkalmazások száma, amit a Jolla egy, a BlackBerryhez hasonló huszárvágással oldott meg: a készüléken androidos appokat is futtathatunk.


[+]

A vállalat nem mutatott be újdonságot, az első Sailfish-alapú telefont (mely tavaly novemberben került piacra) viszont ki lehetett próbálni a standon. A készülék 4,5 hüvelykes képátlókú, qHD felbontású IPS kijelzővel rendelkezik, 8 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamerával megtámogatva. A 141 grammos tömeg mellé 131 x 68 x 9,9 milliméteres dimenziók társulnak, egy feltöltéssel akár 10 órányi telefonbeszélgetést is kibír az eszköz. A számítási műveletekért egy kétmagos processzor felel (egy Snapdragon lapkában, magonként 1,4 GHz-en kerregve), 1 GB RAM és 16 GB tárhely társaságában, adatkommunikációs szempontból a WiFi és a Bluetooth mellett a GSM-, az UMTS- és az LTE-támogatás is adott.


[+]

Mint azt említettem, a készülék már november óta piacon van, a visszajelzések állítólag jók. A Jolla munkatársa külön kiemelte, hogy menetrendszerűen havonta egy frissítés érkezik az eszközökre, amit a jövőben is folytatni szeretnének; mi csak támogatni tudjuk ezt. Egyelőre leginkább a webáruházon keresztül szerezhető be a telefon, mely az Európai Unió tagállamai, valamint Norvégia és Svájc számára érhető el, így Magyarországról is minden gond nélkül rendelhetünk.

Azóta történt

Hirdetés