MWC 2014: Lencsevégre kaptuk az Oppo N1-et

Az Oppo a fennállásának történetében először vesz részt a Mobile World Congress-en, ám a vállalat bizonyára nem ismeretlen olvasóink számára, a hasábjainkon is előfordultak már Oppo-termékek, legutoljára a Find 5-ről értekeztünk. A standon megtapogattuk az Oppo N1-et, mely a jelenlegi csúcsmodell; érdekessége, hogy egy speciális CyanogenMod verziót is készítettek belőle. A készüléket végül a vállalat Community Managere (aki magyar) demózta kameránk előtt.


[+]

A specifikáció egy csúcsgép képét festi az ember lelki (és fizikai) szemei elé. Az előlapon egy 5,9 hüvelykes képátlójú, Full HD felbontású kijelző feszít, a kamera 13 megapixeles. Utóbbi egy forgatható modulban kapott helyet, azaz egy mozdulattal előlapi fényépezővé avanzsálható; apró figyelmesség, hogy ekkor a rendszer elindítja a kameraszoftvert. A hátlap alatt egy Snapdragon 600 dolgozik, megy egy négymagos Krait 300 processzort és egy Adreno 320 grafikus gyorsítót tartalmaz. A RAM mérete 2 GB, a belső tárhely kapacitása 16 vagy 32 GB.


[+]

Az N1 azonban a különleges megoldásoktól igazán menő, az Oppo hardveresen és szoftveresen is tud újat mutatni. A hátlapon lévő érintésérzékeny terület (O-Touch Panel) segítségével lapozhatunk és görgethetünk, a forgatható kamera egyből selfie-királlyá varázsolja az embert. A dobozban egy O-Click Bluetooth Control névre hallgató minitávirányító is helyet kapott, segítségével távolról vezérelhető a kamera, a gombot duplán nyomva pedig csengeni kezd a mobil, ezzel segítve a megtalálást. Szoftveres oldalon is rengeteg okosságot kapunk, melyek ismertetéséhez egy jóval hosszabb cikk lenne szükséges.


[+]

Az N1 egyébként az Android rendszer 4.2-es verziójára épül, a frissítésen már gőzerővel dolgoznak. Apropó frissítések: az Oppo mögötti közösség továbbra is nagyon erős, és bár a pár éve megszokott heti rendszerességű update-ről már leálltak, havonta legalább egy frissítőcsomag azért érkezik, ami . A telefon Magyarországon is beszerezhető az Oppo webshopon keresztül, a 16 GB-os modell 449 euróba (139 ezer forint), a 32 GB-os kivitel 479 euróba (149 ezer forint) kerül. A készülékről rövid videót is készítettünk, mely alább látható.

Hamarosan újabb nagy dobást mutat be a gyártó, a Find 7 névre hallgató telefon premierje március közepén lesz, a készülék két kivitelben kerül majd piacra, az egyik 2K felbontású (!) kijelzőt kap.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés