MWC 2014: Olloclip Macro 3-in-1 bemutató

Nem csak azért jó az MWC-n lenni, mert sok új mobiltelefont láthat az ember, hanem a hozzájuk készített tartozékokat is hatalmas számban mutatják be, s köztük rengeteg hasznos terméket lehet felfedezni. Az Olloclipről már írtunk a tavalyi kiállítás alkalmával, most szintén kint voltak, és a Showstoppers alkalmával reprezentálták legújabb termékeiket a lelkes újságíróknak.

Az Olloclip kimondottan a fotózási élmény fokozásának céljából készíti termékeit. A tavalyi évhez hasonlóan továbbra is csak az Apple eszközökre fókuszálnak, melyek közül az iPhone 5-öt, 5s-t és 5c-t támogatják, valamint idén már koncentrálnak az iPad mini mindkét generációjára is. Tavaly ugyanakkor rámutattunk, hogy a lencsék kompatibilisek a BlackBerry Z10-zel is, ezzel kapcsolatban idén is feltettük a kérdést, de választ sajnos nem kaptunk. A cégnél a fejlesztés ettől függetlenül nem állt le, nagy érdeklődéssel próbáltuk ki a friss és ropogós makró lencséjüket.


[+]

Ahogy az Olloclip Macro 3-in-1 nevéből is kikövetkeztethető, a vállalat újdonsága a támogatott készülékek egyébként sem rossz makró üzemmódját igyekszik újabb szintre emelni, melynek eléréséhez háromféle lencsét csomagoltak a dobozba. Az ezeket tartalmazó modul az iPhone-ok vagy az iPadek sarkára illeszthető; természetesen puha műanyagból készült, hogy ne karcolja össze a készülékek burkolatát. A tölcsérek alumíniumból épülnek fel, a több lencsetagból álló lencsék pedig háromféle nagyítási értékkel bírnak. A Macro egyik oldalán lévő lencse 21-szeres, a másik felén lévő lencse pedig 7-szeres nagyítást tesz lehetővé, de ha a tölcsért, valamint a hozzáillesztett optikát rácsavarjuk az utóbbira, akkor a 14-szeres érték is elérhető. A procedúra egyébként gyorsan elvégezhető, a sebtiben készített fotóink pedig nagyjából mutatják, hogy mennyire használható az Olloclip lencséje a mindennapokban.


[+]

Az eredmény meghökkentő, de nem minden esetben kiváló. Összességében elmondható, hogy meglepően éles és részletgazdag makrófotókat lehet készíteni a kiegészítővel, de a tárgytávolság tekintetében nincs túl sok mozgási lehetőségünk. Az Olloclip egy minőségi kiegészítőt rakott le az asztalra, az már egy másik kérdés, hogy mekkora azon felhasználók aránya, akik hajlandók 70 dollárt elkölteni azért, hogy efféle szuperközeli felvételeket készítsenek a telefonjukkal vagy a táblagépükkel. Ráadásul ez az ár a tavalyi modellekből kiindulva Magyarországon valószínűleg 20-25 ezer forintra duzzad majd, ami azért nem éppen kevés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés