MWC 2015: 7 hüvelykes tablet a Huawei-től

A Huawei barcelonai bejelentései között van még a MediaPad X2. Egy 7 hüvelykes kijelzővel szerelt készülékre nem szokás azt mondani, hogy zászlóshajó, de a kategóriáján belül mindenképp kiemelkedőnek mondható az 1920 x 1200 pixeles felbontású IPS-érintőkijelző, amely 450 nites fényerővel és 323 ppi-s képpontsűrűséggel bír, miközben kimondottan légies, hiszen kiterjedése mindössze 183,5 x 103,9 x 7,18 milliméter, tömege pedig 239 gramm. Mindezt úgy érték el a kínai gyártónál, hogy a borítás alumíniumból készült.


[+]

Az Android 5.0 operációs rendszert és Huawei Emotion UI 3.0-t futtató készülék szíve egy 64 bites Kirin 930-as rendszerchip, amelyben összesen 8 darab processzormag teljesít szolgálatot. Ezek közül 4 darab 2, szintén 4 darab pedig 1,5 GHz-es órajelen fut, míg a grafikus gyorsításért egy i3 segédprocesszorral felszerelt Mali T628-as dolgozik. A RAM mérete kiszereléstől függően 2 vagy 3 GB, a ROM 16 vagy 32 GB-os, a memóriakártyás bővítési lehetőség viszont mindegyik készüléktípusnál adott.

A hátlapi kamera 13 megapixeles, BSI-szenzorral van felszerelve, mely 28 milliméteres (ekv.) látószöggel rendelkezik. Az 5 megapixeles előlapi kamera ennél is többet lát (22 milliméter (ekv.)), azonban fényereje gyengébb, f/2,4 az f/2,0 helyett. A videórögzítésénél az impozáns technikai paraméterek ellenére sem érhető el a 4K-s felbontás, a leendő tulajdonosoknak Full HD-vel kell megelégedniük.


[+]

Kétféle verzióban került forgalomba, de a GEM-702L és a GEM-703 típusok egyaránt kétkártyásak és ismerik az LTE-t, csak más frekvenciasávokon tudnak működni; a Cat 6-os szabvány mindenesetre elméletileg maximálisan 300 Mbps-os letöltési és 50 Mbps-os feltöltési sebességet kínál. Az akkumulátor 5000 mAh-s, 15 óra internetezést kínál, 3,5 óra alatt lehet teljesen feltölteni, a készülék pedig a Huawei más termékeihez hasonlóan szintén képes külső akkumulátorként is működni, azaz közvetlenül róla lehet tölteni különféle eszközöket.

Színekből kettő áll rendelkezésre, amelyek egyben a készülék tudását is determinálják, az alapszintű modell (2 GB RAM-mal) ezüstben, a prémium modell rózsaaranyban lesz elérhető, de hogy nálunk melyik, mikor és mennyiért lesz kapható, arról egyelőre nem tudtunk meg semmit.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Ascend G7 - ár-rés a pajzson

    A kínai gyártó egy olyan középkategóriás készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni. Prémium minőség, remek szoftver, szuper akkumulátor, de mindezért túl sokat kérnek.

  • Huawei MediaPad T1 8.0 LTE - 4G négy ezresért

    A Huawei új, 8 colos tabletje több szempontból nagyon jól sikerült, de vajon mennyire fognak minket kinevetni, ha egy ilyennel telefonálunk az utcán?

  • Huawei Ascend Y550 - 64 bit alsóhangon

    Komoly generációváltáson esett át a Huawei friss alsó-középkategóriása: Snapdragon 410, 4G modem, 1 gigabájt RAM, 2 megapixeles előlapi kamera és Android 4.4.4 a motorháztető alatt.

  • Huawei Ascend Mate7 - figyeljék a kezemet

    A kínai gyártó nem aprózta el az újdonságok bejelentését, a harmadik generációs Mate gyönyörű formatervet, kiváló hardvert és ujjlenyomat-olvasót kapott.

Hirdetés