MWC 2015: Kameratelefon érkezett a Lenovótól

A nagy médiaesemény elmaradt, mégis sok új mobileszközt elhozott az MWC-re a Lenovo. Ezek közül talán a legérdekesebb a gyártó első próbálkozása a kameratelefonok kategóriában, persze remek fotókat a Vibe Z2 Próval is lehet lőni. Szemből a Vibe Shot sem árulja el magáról, hogy mire szakosodott, a Full HD felbontású IPS panel fényereje és képélessége mindenesetre jó, az Android 5.0 Lollipop alapú rendszer sebessége pedig gyors, amiért a Snapdragon 615-ös SoC felel, nyolc Cortex-A53 maggal. A grafikus feladatokat az Adreno 405 látja el,  rendszermemóriából 3 gigabájt jár.


[+]

Az első érdekességek a 142 x 70 x 7,3 milliméteres készüléket megfordítva tűnnek fel, kezdve mindjárt a hátlap megjelenésével, amely a baloldalt, a kamera alatt fémes csíkot kapott. A 16 megapixeles felirat mellett az optikai képstabilizáció és a lézeres autófókusz jelzik a kamerás extrákat, az utóbbinak azonban ne higgyünk, a Lenovo elmondása szerint a Vibe Shot infrás autófókusz rendszert kapott, a végleges készülékeket pedig már ilyen felirat díszíti majd. A három tónusú ledes villanó mindenképpen említést érdemel, amitől a Lenovo még természetesebb bőrtónusok rögzítését ígéri. Az előlap mellett a hátlap is Gorilla Glass védőüveg borítást kapott, az oldalak pedig alumíniumból készültek, szóval az anyaghasználat hibátlan.


[+]

Mint jeleztük, a Vibe Shot kameraközpontú mobil, így kétlépcsős exponálógombot és módváltót is kapott (automatikus vagy professzionális mód). A 16 megapixeles BSI szenzor 16:9 képátlójú, 5328 x 2997 pixeles fotókat lő, kézi módban pedig szinte minden állítható, beleértve a fehéregyensúlyt, a záridőt, a fókuszt, az érzékenységet és az expozíciót.


[+]

Nem csak a hátlapra került nagy felbontású kamera: a 8 megapixeles előlapi szenzor sem gyenge. Mivel a fotók vagy az optikai képstabilizátorral megtámogatott 1080p-s videók sok helyet foglalhatnak, a Lenovo 32 gigabájtos tárhelyet biztosít a fedél alatt, valamint microSD foglalatot, amellyel további 128 gigabájttal bővíthető a tároló.


[+]

Az akkumulátor is fontos tényező, ha az ember sokat fotóz, ezért a Lenovo 2900 milliamperórás telepet mellékelt az egy kézzel egyébként kényelmesen kezelhető Vibe Shot hátlapja alá. A készülék várhatóan júniusban startol el, nettó 349 dolláros áron, ami 95 ezer forintnak felel meg.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés