MWC 2017: 100 százalékos töltés 20 perc alatt

Talán annyiban másabb ez az MWC, mint az elmúlt években, hogy a mobil mellett észrevehetőbben nagyobb hangsúlyt kapnak az IoT-s (szép magyarosan "a dolgok internete) eszközök, valamint a különféle megoldások. A Meizu most nem új készülékkel lepte meg a nagyérdeműt, hanem inkább az újfajta töltési technológiájukat hirdették, ami mondjuk nem lesz rossz fícsör, ha tényleg debütálnak az okostelefonjaikban.

Ilyen alaplapok kerülnek majd a jövőbeli készülékekbe
Ilyen alaplapok kerülnek majd a jövőbeli készülékekbe [+]

A Meizu szerint az elmúlt évet rengeteg kutatással és fejlesztéssel töltötték, aminek eredménye, hogy az újfajta akkumulátoroknak és kivitelezésnek köszönhetően egy 3000 milliamperórás telepet 0-ról 100 százalékra mindössze 20 perc alatt fel lehet majd tölteni, méghozzá biztonságosan. 55 wattos tempóról beszélünk, összehasonlításképp a VOOC 20, a QuickCharge 3.0 pedig 18 wattos teljesítményre képes. A Meizu szerint töltés közben nem melegszik túl az akkumulátor, ők 38 fokos hőmérsékletet mértek, szemben a QC 3.0 esetén fennálló 44 fokkal.

A töltőfej még nem végleges, de szinte biztos, hogy elég nagy lesz
A töltőfej még nem végleges, de szinte biztos, hogy elég nagy lesz [+]

A Super mCharge néven emlegetett technológia a cég szerint sokkal biztonságosabb a konkurens megoldásoknál, az USB-s töltőfej és adatkábel teljes átalakuláson ment keresztül azért, hogy bírja a meglehetősen komoly terhelést, utóbbi 160 wattos teljesítményt is kibírna. Nyilván most a Note 7 botrány óta mindenki odafigyel erre, a Meizu például 10 pontos vizsgálatot végez minden akkumulátornál és tartozéknál. A rendszeres fejlesztésnek köszönhetően a vállalat még 800 töltési ciklus után és legalább 80 százalékos teljesítményt ígér, ráadásul a villámgyors töltés ellenére két évig simán bírják ezek a telepek. Az új alaplapok a jövőben piacra kerülő mobilokban debütálnak, de pontos időpontot még nem mondtak, elvileg 1-2 éven belül minden a helyére kerül.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés