MWC 2017: Diszkóhangulatot teremt a moduláris Alcatel A5 LED

A TCL Communication berkeibe tartozó Alcatel mobil brand hétfőn reggel tartotta sajtótájékoztatóját az MWC 3-as csarnokában, és egy sor készüléket lelepleztek telefontól kezdve táblagépen át okosóráig. Ezek közül talán a legérdekesebbnek az A5 LED bizonyult, amelynek már a neve is beszédes.

Az MWC-s standon számos Alcatel terméket lelepleztek
Az MWC-s standon számos Alcatel terméket lelepleztek [+]

A kötelező jellegű információ az A5 LED-ről az 5,2 hüvelykes HD IPS kijelző (720 x 1280 pixel), a nyolcmagos MediaTek MT6753 SoC, a 2 gigabájt RAM, a 16 gigabájtos belső tároló, a microSD-vel való bővítési lehetőség, a 2800 milliamperórás akkumulátor, az egy vagy két nanoSIM foglalat és az 5 és 8 megapixeles kamerák. Az előlapi és a hátlapi modulhoz is jár villanó, az utóbbi kéttónusú. Az Android sajnos 6.0-n ragadt.

A LED hátlapos A5 LED kétségtelenül a legérdekesebb új terméke az Alcatel mobil márkának
A LED hátlapos A5 LED kétségtelenül a legérdekesebb új terméke az Alcatel mobil márkának [+]

A hátlap leemelhető és a helyére többféle toldalék pattintható, melyek közül a legérdekesebb kétségtelenül a DECO borítás alatt 35 LED-et felvillantó variáns, amely több színben és animálva is képes mindenfélét megjeleníteni. Mondjuk pulzál a lejátszott zene ritmusára, felvillan értesítés befutásakor, akár a küldő app betűjét kirajzolva, esetleg a játékok mellé nyúlt látványosságot.

Az A5 LED előlapján 5,2 hüvelykes HD kijelző pihen
Az A5 LED előlapján 5,2 hüvelykes HD kijelző pihen [+]

Ez biztos népszerű lesz a fiatalabbak körében, de nem zárjuk ki a lehetőséget, hogy az idősebbek is ráéreznek a dologra, egy bulin például biztos vonzza majd az A5 LED a tekinteteket. Beállítható a kapcsolódó alkalmazásban, hogy a hátlap a választott előlapi témára reflektáljon és háttérkép maga is könnyedén készíthető a kamera és előre rögzített sémák összedolgozásával. Bejövő hívás és ébresztés esetén is van pulzálás.

A hangszórómodul üveg mögé volt rejtve, egyébként kihajtható lába is van támasztékak
A hangszórómodul üveg mögé volt rejtve, egyébként kihajtható lába is van támasztékak [+]

Az A5 LED 146 x 72,1 x 10,2 milliméteres, ha a LED kabát rajta van és 7,7 milliméteres, ha az úgynevezett PC kabát (gyakorlatilag egy fém hátlap) borítja. Ez utóbbiból réz, fekete és szürke szín választható. Beszerezhető továbbá szintén a készülék hátuljához csapható sztereó hangszórómodul és külső akkumulátorkabát is, ezek elérhetőségéről és áráról egyelőre keveset tudni. További érdekesség, hogy az A5 LED az Amazon Alexa hangasszisztenst is megkapta, ez a jobb oldali bekapcsoló dupla lenyomására indul. A készülék várhatóan nyártól lesz a boltokban elérhető, 200 eurós javasolt végfelhasználói áron, amibe a ledes kabát és a fém hátlap is beletartozik.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

  • Alcatel Shine Lite - a Ragyogás egy horror

    Az Alcatel új, alsó-középkategóriás készüléke valóban fényes, és tényleg meglehetősen Lite. Mondjuk többet nem ígért senki, csak az árazásnál akadtak problémák.

  • Alcatel Idol 4 - csak egyeSsel kevesebb

    Noha nem az Idol 4 az Alcatel csúcsmodellje - csak majdnem - sem felszereltségben, sem funkciógazdagságban nem kell szégyenkeznie, ráadásul szintén jár a JBL füles és a virtuális valóság.

  • Alcatel Idol 4S - a dobozba zárt világ

    Az Alcatel csúcsmobiljához VR-szemüveget csomagolnak, de ez pont mindegy, nem ettől lesz jó. Hanem a jól átgondolt funkciók és a korrekt hardveres felhozatalhoz képest versenyképes árazás hozhatja el a sikert.

Hirdetés