MWC 2017: Európában is kapható lesz a Windows 10-es Idol 4

Bár a Windows Phone vagy Windows 10 Mobile rendszerű okostelefonok piaca választékban, eladásokban és piaci részesedésben is szűkül, csak-csak kijönnek csempés felületet futtató eszközök, és a 2017-es MWC-n megtudtuk, hogy az Alcatel Idol 4 sorozat ide tartozó ajánlata Európában is piacra kerül, méghozzá júniusban, 600 eurós javasolt végfelhasználói áron.


[+]

Ez a csúcskategóriába repíti az Idol 4 Prót, és ehhez passzoló a négy Kryo magot tartalmazó Snapdragon 820-as SoC is, amelyhez 4 gigabájt rendszermemória jár 64 gigabájtos belső tároló kíséretében. A korábban Idol 4s Windows néven is debütált phablet 153.9 x 75,4 x 7 milliméteres és mindössze 152 grammot nyom, azaz megörökölte a széria kecses vonásait és igen mutatós fém/üveg konstrukcióját, ami ezúttal is hibátlanul lett összerakva.


[+]

Az előlapon 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású és meglehetősen fényes AMOLED panel jeleníti meg a jól ismert csempéket és a sötét háttereket. A készülék aljára fordítva a figyelmet Type-C USB portra lehet bukkanni, majd a hátlapon fölfele vezetve a tekintetet termék- és márkafeliratra, ujjlenyomat-olvasóra és 21 megapixeles, eléggé kiálló kameramodulra, ledes villanóval megtámogatva.


[+]

A bekapcsoló és a keskeny hangerőszabályzó gombok jobb oldalra kerültek. Az előlapra visszatérve, a jófajta hangzást a sztereó hangszórópár biztosítja, a szelfik készítéséből pedig 8 megapixeles kamera veszi ki a részét. Az Idol 4 Pro természetesen képes Continuumra, és a standon kirakott Display Dock segítségével meg is jelent a támogatott alkalmazások asztali stílusú, kiterjesztett felülete a csatlakoztatott monitoron.


[+]

A dolog gyorsabb volt, mint amikor a Lumia 950 XL-lel próbáltunk asztali munkát végezni a telefon teljesítményére hagyatkozva, de továbbra sem teljesen fluid a dolog. A telefon működésével viszont nincs gond, ha le van véve a dokkolóról, a kérdés csak az, hogy a Microsoft mennyire kívánja életben tartani a szebb napokat is megélt platformot.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés