MWC 2017: Jön hazánkba is a Neffos, de valószínűleg más néven

Amikor a TP-Link nekiállt okostelefonokat gyártani, akkor mi nem csak azért legyintettünk, mert már így is annyi gyártó van, mint égen a csillag, hanem azért is, mert a kitalált márkanév pont Magyarországon nem cseng valami jól. Sokszor egyébként nehéz olyan fantázianevet alkotni, ami aztán minden potenciális piacon megállja a helyét, volt már az elmúlt években, évtizedekben bőven olyan példa, amikor valami olyan dologra asszociálhattak a magyarok, ami nem okvetlenül pozitív, vagy egyenesen röhejes. Nem ért volna el szép sikereket a Seat Ronda, ha itthon is forgalmazzák, a Hyundai Getz kisautót is inkább TB-Get néven árulta az importőr, a Neffos márkát pedig talán nem kell magyarázni.

Az X1 Max meglepően könnyű
Az X1 Max meglepően könnyű [+]

A cég barcelonai standján külön helyet kaptak az új okostelefonok, az X1 és az X1 Max. Noha pont nem volt szerencsém és nem találtam a helyszínen olyan embert, aki érdemben tudott volna a termékek magyar forgalmazásáról nyilatkozni, szerencsére telefonon elértem a magyarországi TP-Linket, ahol a cég képviselője azt mondta, hogy mindenképp jönnek az okostelefonok hozzánk is, de át kell gondolni, hogy milyen néven. Ha viszont ettől a nehézségtől eltekintünk, akkor a Neffos X1 és X1 Max kimondottan jól sikerültek.

Az X1 karcsú, légies, az akkumulátora viszont papíron kicsit kevésnek tűnik
Az X1 karcsú, légies, az akkumulátora viszont papíron kicsit kevésnek tűnik [+]

Miután hasonló a két eszköz, talán érdemes először a közös tulajdonságaikkal kezdeni, mindkét modellben MediaTek Helio P10 chipset dolgozik, előre 5 megapixeles kamera került, hátul 13 megapixeles Sony IMX258-as szenzort találtunk F/2.0-s apertúrával és PDAF élesítéssel. Az ujjlenyomat-olvasó is mindkét telefonon itt található, van GPS és GLONASS, Cat.4-es LTE, két SIM-es működés (dual standby) és 4.1-es Bluetooth.

Az Androidhoz alig-alig nyúltak hozzá
Az Androidhoz alig-alig nyúltak hozzá [+]

Az X1 5 hüvelykes, HD felbontású kijelzőt kapott, a RAM mérete 2, illetve 3 GB lehet, a belső tárhely pedig 16, valamint 32 GB között változhat. Itt az akkumulátor 2250 mAh-s, ez lehet a konstrukció gyenge pontja. Az X1 Max 5,5 inchen nyújt Full HD felbontást, a telep is 3000 mAh-s, ami már elegendő, ha nem is kiemelkedő, a RAM 3 és 4 GB, a belső tárhely pedig a sima X1 duplája.

Fekete-szürke és fehér-arany színváltozatokban érkezik mindkét készülék
Fekete-szürke és fehér-arany színváltozatokban érkezik mindkét készülék [+]

Úgy tűnik, hogy az árazás is rendben van, az olcsóbbik telefon 200 euróért kapható más helyeken, a drágábbikért 250 eurót kérnek, ezek versenyképesek lehetnek itthon is, főleg azért, mert a TP-Linket megbízható márkának tartják a magyar vásárlók is, ha egy telefonra ez a brand van ráírva a Neffos helyett mondjuk, akkor akár hazánkban is sikeresek lehetnek az újdonságok.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés