MWC 2017: Kezünkben a ZTE Axon 7 Max

A ZTE európai oldalán még mindig nem jelent meg az októberben bemutatott Axon 7 Max, a mobilos világkiállításra viszont természetesen elhozta a kínai gyártó a 3D kijelzővel szerelt óriásphabletet. A kínai gyártó csupasz 3D („Naked 3D") technológiának hívja a kijelzőt, ezzel nyilvánvalóan a szabad szemmel is láthatóságra utaltak, a megjelenítés módja hasonlít a korábbi Optimus 3D-k esetén látott megoldáshoz, autosztereoszkopikus technológiával állítja elő a térhatást.

Hatalmas kijelzővel szerelt óriásphabletet próbáltunk ki
Hatalmas kijelzővel szerelt óriásphabletet próbáltunk ki [+]

A hátlapján két kamera van, mindkettő 13 megapixeles, az egyik RGB színszűrővel állítja elő a színes képet, a másik pedig színszűrő nélkül a szürkeárnyalatost, ám annyival többet tud a Huawei P9-nél, hogy térhatású fotók elkészítésére képes. A dupla ledes villanó és a lézeres autofókusz természetesen adott, és az ujjlenyomat-olvasó is ezen a környéken helyezkedik el, jól besüllyesztve, hogy könnyen ki lehessen tapintani.

13 megapixeles, dupla hátlapi kamera került rá
13 megapixeles, dupla hátlapi kamera került rá [+]

Hardveresen nem nyújt semmi különlegeset, a Qualcomm Snapdragon 625 egy megfelelő erejű és takarékos optimum ebben a kategóriában, 2,0 GHz-es Cortex-A53 processzorával, 4 gigabájt rendszermemóriájával és Adreno 506-os IGP-jével, ami ebben az esetben egy 6 hüvelykes, Full HD felbontású megjelenítőt hajt. A belső tároló 64 gigabájtos, microSD kártya segítségével bővíthető. A hagyományosnak tekinthető ZTE MiFavor UI került rá, egyelőre még Marshmallow verzióval, és egy közepesen elfogadható magyar lokalizációval. A zenei képességeit egyelőre nem tudtuk kipróbálni, de az AK4490EN DAC és az AK4962 chip várhatóan remek hangminőséget fog hozni egy megfelelő fejhallgatóval.

Az Axon 7 Max akkumulátora 4100 mAh kapacitású, a Quick Charge 3.0-kompatibilis töltőfej a gyári csomagolás része, az USB Type-C kábellel együtt. Európai piacra kerülésről egyelőre nem lehet tudni, később persze erre is sor kerülhet.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • ZTE Axon 7 - késve is felveszi a kesztyűt

    A tavalyi csúcsmobil későn jutott el erre a piacra, szoftveres apróságokon lehetne javítani, komoly hibája azonban nincs, zenei képességeivel pedig messze kiemelkedik a tömegből.

  • ZTE Axon 7 Mini - óriásbébi

    Tréfának is rossz az 5,2 hüvelykes Axon 7 variánst Mininek nevezni, a ZTE a gyönyörű fémházas kivitellel, a sztereó hangzással és az ígéretes kamerákkal azonban nem viccel.

  • Bemutatkozott a ZTE Axon 7 Max

    A középkategóriás phablet 6 hüvelykes Full HD kijelzőt, Snapdragon 625 lapkát és dupla hátlapi kamerát kapott.

  • ZTE Axon Elite - termékpolitikai elit

    Az Axon sorozat jelen tagja egy kellemesen árazott zászlóshajó Snapdragon 810-es SoC-vel és három kamerával – kár, hogy itthon ez sem kapható hivatalosan.

Hirdetés