MWC 2017: Ujjlenyomat-alapú gyorsvezérlőt készít a Tapdo

A Mobile Focus Global eseményén futottunk bele, mondjuk nem véletlenül, a Tapdo nevű német startupba, akik egészen ötletes vezérlő-féleséget találtak ki Android és iOS alapú okostelefonokhoz. A Tapdo, ahogy a neve is árulkodik, érintésalapú gyorsvezérlő, amely személyre szabott, biometrikus azonosítás alapján rengeteg funkciót képes ellátni, amit rezgéses visszajelzéssel nyugtáz is.


(forrás: Tapdo) [+]

A szerkentyű alapvetően egy apró gombszerű egységből és egy alkalmazásból áll, amelyben beállíthatjuk, hogy mit csináljon. A hagyományos ujjlenyomat alapú vezérléssel ellentétben itt nem csak az ujjbegyeket, de az ujjperceket is be lehet állítani, így technikailag elvileg 14 opciónk lehet (az ujjperceinket leszámolva ugye ennyi lesz per kéz), gyakorlatilag pedig úgy hat volt kényelmesen használható (per kéz). A Tapdo Bluetoothon kommunikál a telefonnal, szabályozhatjuk vele a hangerőt, indíthatunk alkalmazásokat, összeismertethetjük okosotthonunkkal, vagy infrás készülék esetén csatornát is válthatunk.

A gombhoz terveztek egy óraszíj szerű szilikon karpántot, amibe csak be kell pattintani, de jár majd hozzá egy csat is, amivel a ruhánkra rögzíthetjük. A projekt jelenleg fejlesztési fázisban van, a Mobile Focuson viszont már egy működő prototípussal ügyeskedtünk. A Kisckstarter kampány hamarosan elindul, a tervek szerint azok, akik elsőként bizalmat szavaznak a kütyünek, 99 euróért juthatnak hozzá, a kampány sikere esetén pedig 149 euróért kerülhet forgalomba.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tapdo

Hirdetés