MWC 2018: A G3-at mutatta be a NUU Mobile

A NUU Mobile csak néhány éve létezik ezzel a márkanévvel, de a mögöttük álló cég már jóval régebben, OEM beszállítóként tevékenykedett az iparágban. Az MWC-n most láttuk először a standjukat, apropójuk a G3 nevű készülék bemutatása volt. A márciustól elérhető készüléket egyelőre kizárólag kékben listázza a gyártó oldala, a kiállított darabok is ilyenek voltak. 5,7 hüvelykes, 18:9-es kijelzője van HD+ (tehát 720 x 1440 pixel) felbontással, 2.75D lekerekítésekkel a széleken, pont elég szűk kávákkal. A hátlap üveg, a keret pedig fém. Ujjlenyomat-olvasó hátul, kamerapúp minimális.


[+]

Hardveresen MediaTek Helio P25 rendszerchip kerül bele 16 nanométeres gyártási csíkszélességgel, nyolcmagos processzorral. A big.LITTLE heterogén többmagos konstrukciót használja Cortex-A53-mal, melyből négy darab 2,6, a másik négy pedig 1,6 GHz-en tud működni. A grafikai feladatokat kétmagos Mali-T880 végzi, ez a kijelző felbontásához képest rendben lévőnek mondható. Bőven elégnek érződik a 4 GB RAM és a 64 GB-os belső tároló is értékelendő pont.


[+]

Nem maradhatott el a mélységérzékelős dupla hátlapi kamera 13 + 5 megapixellel, PD-autofókusszal, bokeh-effekttel. 13 megapixeles szelfikamerája 88 fokos látószöggel bír, van szoftveres arcszépítés és előlapi vaku is. Arcfelismerő algoritmus is jutott bele a feloldáshoz.


[+]

3000 mAh kapacitású a beépített akkkumulátor, ehhez a MediaTek-féle gyorstöltési eljárás kapcsolódik. Nem nyúltak bele komolyabban a kezelőfelületbe, és bár az új mobil még csak Nougattal startol, igyekeznek jönni a legújabb frissítéssel és hosszútávú támogatást ígérnek. Nem maradt el a 4.2-es Bluetooth, a dual standby SIM-mód, a Type-C csatlakozó és az NFC, az európai változatokból a B20 sem marad ki. A dobozban nem csak a mobil és a legfontosabb tartozékok lesznek, hanem egy TPU tokot és egy mikroszálas törlőkendőt is talál a tulajdonos. Ez utóbbira mindenképpen szüksége lesz, hiszen a tükrös felület nagyon csúnya tud lenni, ha ujjlenyomatos vagy koszos.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Előzmények

  • MWC 2018 beharangozó

    Új csúcsmodell lesz, forradalmi újdonság viszont... hát lehet, hogy idén is elmarad, noha szinte minden gyártó kint lesz Barcelonában. És természetesen mi is, ahogyan az elmúlt 11 évben.

Hirdetés