MWC 2018: Hajlítható akkumulátorokat készít a LiBest

Nem nagy a LiBest standja, de hát egy roppant fiatal cégről van szó, amit 2016-ban alapítottak Dél-Koreában. Viszont rettentő érdekes dolgot csinálnak: hajlítható akkumulátort fejlesztettek, ami roppant praktikus egy csomó olyan elektronikai eszközben, aminek nem téglatest alakú a formája. A LiFlex fantázianevű akkumulátor-család különböző szélességű, óraszíj jellegű formában készül, változó kapacitással.

150 mAh van ebben a szíjban
150 mAh van ebben a szíjban [+]

A történet azért nem annyira egyszerű, hogy kéne egy plusz akku az okosórámhoz, felmegyek a LiBest webshopba és egy hét múlva már használhatom is. Egyrészt még nincs kész termék, legalábbis nincs piacon, nem meglepő módon először az Apple Watch-hoz csináltak prototípust. Mivel magát az óratestet nem bonthatják meg, ezért kénytelenek voltak a vezeték nélküli töltőn keresztül átadni az extra energiát, ami miatt igazából egy széles csuklópánt az eredmény, aminek a tetején ül az Apple Watch. És van hozzá 400 mAh extra energia.

Prototípus az Apple Watch-hoz
Prototípus az Apple Watch-hoz [+]

A LiBest nyilvánvalóan elsősorban arra számít, hogy nagyobb cégek keresik meg őket, hogy közösen fejlesszenek olyan termékeket, amelyeknél hasznos a hajlítható akkumulátor, egy okosórát is kínáló telefongyártó már a tervezési fázisban bevonhatja a LiBest szakembereit, hogy a piacra kerülő óra szíjában már ott lehessen a telep. A cég illetékesei szerint már itt az MWC-n is nagyon sokan keresték meg őket, többek között egy okos szemüvegeket gyártó vállalat is, hiszen a szemüvegek szárába is praktikus lenne flexibilis akkumulátort tenni.

Minél szélesebb a szíj, annál nagyobb a kapacitás
Minél szélesebb a szíj, annál nagyobb a kapacitás [+]

Ettől függetlenül keresik azokat a lehetőségeket is, hogy külsős partner nélkül is eljussanak a végfelhasználókhoz a LiBest megoldásai, ennek példája az Apple Watch-hoz készült szíj, aminek a gyártásához közösségi finanszírozást terveznek igénybe venni.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Hirdetés