MWC 2018: Ismerős strapatelefon az El S60

Az El King szériát tegnap már bemutattuk, de aki lemaradt róla, annak elmondjuk, hogy bár a neve akár spanyol-angol felmenőkre is utalhatna, az Elong Mobile kínai, és egyébként meglehetősen széles mobilos portfóliója van. Akad közöttük strapatelefon, például az S60, ami nem új, ráadásul nem is titkoltan a Cattól kölcsönözte a nevet és formáját, de azért kipróbáltuk, ha már elhozták Barcelonába.

Az El S60
Az El S60 [+]

A minősítések sora IP68-as por és víz elleni védelemmel indul. A csapott sarkokkal bíró ketyere 156,8 x 80,5 x 9,8 milliméteres, 170 grammot nyom, 5,5"-es Full HD paneljét pedig Asahi üveg borítja. Az androidos kezelőgombok a képernyő alá kerültek. Adott még az ütésállóság (másfél méter magasról betonra ejtve), és a MIL-STD-810G minősítés a por, a sós permet, a vízpára, az eső, a rázkódások, a napsugárzás és hősokk áldatlan hatásainak kivédésére.


[+]

Az egyébként teljesen jó fogású masina vicces módon igénytelenül felragasztott képernyővédő fóliát is kapott, olyan ez, mint túrabakancsra zacskót húzni, nehogy sáros legyen. A készüléket a MediaTek MT6753 hajtja meg nyolc 1,5 GHz-es Cortex-A53 magjával, a Mali-T720MP3 grafikus gyorsítóval, 3 GB RAM-mal és 32 GB-os, bővíthető tárolóval. A microUSB porton keresztül 3000 mAh-s telep tölthető, az Android 7.0-s.


Az El Y10 [+]

Az Elnek fut egy Young nevű szériája is, és az Y10 talált magának piaci részt: a kis felbontású, 18:9-es phabletek sorát nyitja vagy gyarapítja. Az 5,7"-es, 480 x 960 pixeles FWVGA+ panel valószínűleg annyira az olcsó kategóriából érkezett (és az El munkatársa hangsúlyozta is: az Y10 very, very cheap), hogy a kiállított három modellből konkrétan az egyiket se lehetett bekapcsolni. Pedig megnéztük volna azt a 188 ppi-s panelt.


[+]

Egyébként üdvözölendő a kávamentesítő próbálkozás a legolcsóbb szegmensben, és az Y10-et is ügyesen egybe rakták, alapvetően jól néz ki és nem spórolta le a hátlapi ujjlenyomat-olvasót. Hardverileg a MediaTek MT6739 tesz jó szolgálatot benne, négy 1,5 GHz-es processzormaggal. A RAM és tárhelymodul 2/16, 3/32 és 4/64 GB-os lehet választás szerint. A 4100 mAh-s telep tovább növeli a pozitív tulajdonságok sorát. A pontos árat nem tudtuk meg, de elhisszük az Android 7.1-et futtató Y10-ről, hogy tényleg olcsón lehet hozzájutni.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

  • Kapcsolódó cégek:
  • El

Előzmények

  • MWC 2018: El kell, hogy engedj!

    Számunkra eddig ismeretlen kínai márka mobiljait kukkantottuk meg. Az El King széria minden darabja 18:9-es HD+ megjelenítőt kínál, és 200 dollár alatt szerezhető be.

  • CAT S60 - Hö! Kamera!

    A világ első, beépített, hőkamerával rendelkező telefonját dobta piacra a CAT. Emellett persze a szokásos robusztusság és a speciális funkciók miatti magas árszint jellemző rá.

Hirdetés