MWC 2018: Kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval jön a Doogee

A Doogee is tartott sajtótájékoztatót az MWC-n, illetve nem is magán a helyszínen, hanem mellette egy hotelben. Ennek a rendezvénynek voltak kissé megmosolyogtató mozzanatai, de ha a Doogee V tényleg elkészül, akkor érdekes telefon lehet, de láthatóan még sokat kell rajta dolgozni. A kínai gyártó úgy hirdette meg az eseményt, hogy a világ első, felső szenzorszigettel rendelkező, kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasós okostelefonját fogjuk látni, ami alapvetően stimmel, mert tényleg láttuk, de kipróbálni nem lehetett.

A világ első és egyetlen működő Doogee V készüléke
A világ első és egyetlen működő Doogee V készüléke [+]

A Doogee V (a V a victory miatt van) papíron tényleg ütőképes, van benne egy nagyon friss MediTek Helio P60, a Samsungtól vettek 8 GB EMMC RAM-ot és 128 GB tárhelyet, beleraktak egy 4000 mAh-s akkumulátort, az előlap 94,85%-át pedig az a 6,21 inches, 2248 x 1080 pixeles, AMOLED panel foglalja el, amelynek a tetejéből kihasít egy darabot a notch, azaz van egy iPhone X-re hajazó betüremkedés, ahol a szenzorok és a kamera kaptak helyet.

A Doogee állítólag nem a Vivo okostelefonjában látható Synaptics megoldást használja az ujjlenyomat felismerésére, hanem egy optikai szenzort, ami akkor lép működésbe, ha erősebben megnyomjuk a kijelzőt a megfelelő helyen. Az AMOLED panel ilyenkor az ujjunk alatt fényt bocsát ki és a visszaverődés segítségével azonosít, elvileg 0,6 másodperc alatt. Két kamerát raktak hátulra 16 és 8 megapixeles felbontással, állítólag a szenzor is a Samsungtól érkezik, alul-felül sztereó hangszórókat ígérnek, valamint gyorstöltési lehetőséget.


[+]

Ez mind szép és jó, de a rendezvény után csak mockup minták voltak kitéve, egy darab kínai embernél volt egy üzemelő készülék, amin kizárólag azt demonstrálta az úr, hogy működik a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, a termék a kezéből nem adta ki, még a menüt sem lehetett megnézni. Ehhez képest a hivatalos sajtóanyag azt ígéri, hogy március végére kész a telefon, áprilisban pedig már meg is lehet venni, ami elég merész vállalásnak tűnik. Az árazásról egyelőre nem tudni semmit, de a gyártó eddigi modelljeiből kiindulva valószínűleg igen vonzó lesz, remélhetőleg a hardvert és a szoftvert is sikerül működő állapotra összekalapálni, de lehet, hogy az első szériára még nem lesz érdemes ráugrani, amíg ki nem derülnek a gyermekbetegségek.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés