MWC 2018: Go Nokia Go

Az idei MWC egyik legfontosabb hozománya az Android Go rendszert futtató mobilok elterjedése lehet. Az Android Oreo (Go edition) ugyanis lecsupaszítja a rendszert mind tárhely, mind pedig memória és processzorigény szempontjából, hogy a legvisszafogottabb hardverrel se legyen kínszenvedés az okostelefonos használat, és a jó hír az, hogy a dolog meglepő hatékonysággal működik a gyakorlatban.


[+]

A HMD részéről a Nokia 1 csatlakozik a gós mobilok sorához, amely egy 4,5"-es FWVGA IPS kijelzővel szerelt masina, a négymagos MediaTek MT6737M meghajtásával, 1 GB RAM-mal és 8 GB-os tárolóval. A 131 grammos ketyere 133,6 x 67,78 x 9,5 milliméteres, természetesen támogatja a 4G adatkapcsolatot Cat.4-es alapokon, két nanoSIM-et (vagy egyet és egy microSD-t) fogad be, telepe pedig 2150 mAh-s, amihez a cserélhető Nokia Xpress-on hátlap felől lehet hozzáférni. Ezek egyébként roppant színesek és rengeteg fajta vásárolható majd belőlük.


[+]

Ez a modell is IP52-es védelmet kapott, és szerencsére nem kell lemondani sem az FM-rádióról, sem a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenetről, a telepet pedig microUSB porton keresztül lehet tölteni. A belépőszintű termék 5 megapixeles kamerát visel hátul LED villanóval, illetve 2 megapixeles kamerát elöl, és élénk piros, illetve sötétkék színekben lesz elérhető április elejétől, 30 ezer forintos kezdőáron, plusz ugye mindenféle hátlappal.


[+]

Az Android Go verziója 8.1-es Oreón alapszik, a rendszer működési sebessége pedig teljesen vállalható. A Nokia 1 fogása ráadásul kényelmes és az egykezes használat is simán megoldható.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

Azóta történt

  • Nokia 1 - go, Android, go!

    A Nokia 1 a belépő szint alja, ezen viszont az Android 8.1-es Android Go szoftververzió próbál segíteni - több-kevesebb sikerrel. Nagyon lassú és szerény, cserébe olcsó és egy e-mailt pont meg lehet nézni rajta.

Előzmények

Hirdetés