MWC 2019: Életképes Alcatel nagyon kedvező áron

Lássuk be, az Alcatel az elmúlt években nem volt meghatározó sem a nemzetközi, sem pedig a hazai mobilos porondon. A márkának voltak szép pillanatai sok-sok évvel ezelőtt, de a TCL-hez tartozó brand piacát erősen megtépázták a feltörekvő kínai gyártók, elsősorban a Xiaomi. Az idei MWC után viszont megint bizakodhatnak, mert pont abban a szegmensben tudnak életképes ajánlatot mutatni, ahol a legnagyobb a harc a felhasználók kegyeiért, ez pedig a legolcsóbb kategória.


[+]

Az Alcatel 1s ugyanis 30 ezer forintba fog itthon kerülni kártyafüggetlenül, bruttó. Ennyiért jellemzően Android Go rendszerrel felvértezett, 1 GB RAM-mal "hasító" konkurens modellek érhetők el, az 1s viszont egy 9.0-s rendszerverzióval ellátott, 3 GB RAM-ot és 32 GB belső tárhelyet felvonultató telefon, aminek két kamerát találunk a hátlapján és nem maradt ki az ujjlenyomat-olvasó sem. Ebben az árkategóriában ez egyáltalán nem számít rossznak, noha a chipset kapcsán kiülhet némi tanácstalanság az arcunkra, mert belül egy Unisoc SC9863A dolgozik.


[+]

Erről azt kell tudni, hogy korábban Spreadtrum néven ismertük ezt az SoC-gyártót, ez a konkrét chipset 28 nm-es, Cortex-A55-ös, nyolcmagos, 2,1 GHz-es modul, ami papíron ugyan nem a legfrissebb technológia, de erőben ebben az olcsó kategóriában bőven elég lehet az 5,5 hüvelykes, HD+ felbontású kijelző mellé. Ehhez 3060 mAh-s akkumulátor jár, hátul a 13 megapixeles kamerát mélységszenzor segíti (2 MP), előre 5 megapixeles kamerát tettek.


[+]

Az Alcatel 1s májusban kerülhet nálunk is forgalomba, ezen az áron pedig sikeres is lehet azok körében, akik a lehető legkevesebb pénzt szánják egy új telefon vásárlására, de nem akarnak a kelleténél nagyobb kompromisszumot kötni.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Azóta történt

Hirdetés