MWC 2021: Kemény újdonságok a Hammer standján

A lengyel cég azon kevés gyártó egyike, akik ténylegesen megjelentek a barcelonai kiállításon, így ki tudtuk próbálni a számunkra új modelljeiket.

Mivel a szervezők ígérete ellenére az idei Mobile World Congress kiállítás finoman szólva is csak árnyéka önmagának, különösen örültünk annak, hogy a többek között a myPhone és a Hammer márkákat is jegyző lengyel mPTech saját standdal volt jelen, ahol meg tudtuk nézni az újdonságokat és azokat a készülékeiket, amelyek bár egy ideje már megvásárolhatók, a szerkesztőségünket elkerülték.

A Hammer részéről az Explorer Pro volt a zászlóshajó: a kimondottan kellemes külsővel rendelkező okostelefon 5,7 hüvelykes, 1080 x 2160 pixeles kijelzővel rendelkezik, a lelke egy 2,1 GHz-es maximális órajelen ketyegők MediaTek Helio P70 (MT6771T), amely mellett 6 GB RAM és egy 128 GB-os, memóriakártyával bővíthető tárhely teljesít szolgálatot. Mint az a külső alapján sejthető, egy kimondottan robusztus készülékről van szó, amely megfelel az IP69-es és a MIL-STD-810-es szabványoknak, 1,2 méterről mindenféle esést kibír. A fő kamerája 48 megapixeles, amely videofelvételkor legfeljebb a FullHD felbontásra elég, míg az előlapi kamerája 8 megapixeles. A látványos kialakításon túl az Android 10-et futtató telefon rendelkezik pár olyan aprósággal, amelyek kiemelik a tömegből: a C-típusú USB-csatlakozója elvileg ajtó nélkül is vízálló, található rajta egy levegőminőség-szenzor és egy lézermutató is, ami helyett talán hasznosabb lett volna egy asztalosok és egyéb szakemberek által is használható lézeres szintezővonal, de ez is több a semminél. Különlegesség, hogy a hátlapra mágnesesen is fel lehet pattintani egy 10 000 mAh-s külső akkumulátort, amit igény esetén egy felfogató kerettel és csavarokkal rögzíthetünk is, a csavarhúzó a csomag része. A kiegészítővel 15 000 mAh-ra nő az akkumulátorkapacitás, ami valószínűleg minden igényt kielégít. A magyar árról egyelőre nincs információnk, de Németországban már 140 000 forint alatti euróért is megvásárolható az újdonság.

Hammer Explorer Pro [+]

A nagyjából 60 000 forintos áron hazánkban is elérhető Hammer Energy 2 csak számunkra jelentett újdonságot. Az 5,5 hüvelykes, 720 x 1440 pixeles felbontású kijelzővel szerelt készülék IP68-as por- és vízelleni védettséggel és MIL-STD-810 megfelelőséggel rendelkezik, már elérhető rá az Android 10 operációs rendszer, a Helio A22-es rendszerchip a 3 GB RAM és a 32 GB tárhely társaságában pedig elméletileg elég finoman bánik az 5000 mAh-s akkumulátorral. A fő kamera 13, az előlapi pedig 5 megapixeles, a külső akkumulátorként történő használhatóságon túl azonban semmi extráról nem tudunk beszámolni.

Hammer Explorer 2 [+]

A gyártó első 5G-s telefonja a Hammer Blade 5G, amely akkumulátorát szemmel láthatóan az elődeitől örökölte, hiszen ezúttal is 5000 mAh-s méretről beszélhetünk. A kijelző 6,3 hüvelykes, 1080 x 2340 pixeles felbontású, a rendszerchip pontos típusa nem ismert, csak azt tudni róla, hogy nyolcmagos, a RAM mérete pedig ennél az eszköznél is 6 GB-os, amelyet egy 128 GB-os tárhely egészít ki. Az IP69 szabványnak az új Blade is megfelel, MIL-STD-810 nincs, adott viszont az IK07 besorolás, ami papíron 0,5 kilogrammnyi tömeg 40 centiméterről történő leejtését jelenti, a valóságban pedig azt, hogy 1,2 méterről ezt a készüléket is ledobhatjuk és nem lesz baja. Az Android 11-es masina elődeinél több kamerát kapott, a hátlapon egy 48 megapixeles főkamera mellett egy 20 és egy 13 megapixeles egység is található, ezek látószögeit nem ismerjük, de ha esetleg leteszteljük majd, akkor többet megtudunk róluk, csak úgy, mint az eszköz áráról. Az viszont biztos, hogy a fő kamera éjjellátó (infrás) funkcióval is rendelkezik.

Hammer Blade 5G [+]

A Hammer 5 Smart talán nem a legtalálóbb név egy butatelefonnak, bár a KaiOS operációs rendszer azért valóban többet tud, mint amit a nyomógombos telefonok többsége nyújtott az elmúlt években. A víz- és porvédettség itt IP68-as, 1,2 méterről ezt az eszközt is le lehet ejteni, a 2,4 hüvelykes QVGA-kijelző nem fog betörni.


Hammer 5 Smart [+]

Az eszköz 4G-képes, van benne WiFi is, így hotspotként is tud funkcionálni, a 2500 mAh-s akkumulátor pedig még úgy is jól fogja bírni szuflával, hogy a különféle social media platformokat meg lehet nézni a készülékről, és még a WhatsApp is működik rajta. Az eszköz már hazánkban is megvásárolható 30 000 forint alatti áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés