MWC 2022: 240 watt a gyorstöltés új referenciája

Gyorsan válaszolt az Oppo a Realme 150 wattos megoldására, persze a BBK Electronics közös alap.

Villámgyorsan kezdtek a százalékok a Realme demókészülékén felpörögni, amint a márka 150 wattos adapterét a prototípusra tegnap rákötöttem, ám az ötperces etetés 50%-ig és a 17 perces 100%-ig csak pár óráig volt meggyőző: az Oppo pár standdal odébb 240 wattal és 9 perces teljes töltéssel válaszolt, 4500 mAh-s telepet ellátva energiával.


[+]

Egyébként a BBK Electronics szárnyai alatt nem meglepő az efféle versengés, és eséllyel akadnak kutatás-fejlesztési vagy legalábbis szabadalmi metszéspontok, persze erről mindegyik fél hallgat.

Végül is mindegy, mi van a háttérben, a legfontosabb az, hogy az extrém nagy teljesítményű töltés a zsebkészülék, a kábel és az adapter oldaláról is biztonságos legyen, ne termeljen túl sok hőt és ne fárassza el az akkumulátort túl gyorsan. A meg nem nevezett demókészülék például 13 hőmérséklet figyelő szenzorral rendelkezett, a méretes adapter mellett pedig a kábel is vastag volt, a OnePlus vörös színében, hogy még egy brand szót kérjen.


[+]

Egyébként gyorstöltést az utóbbi is kínál, bár speciel a 10 Prónak 80 wattal kell beérnie vezetékes formában. Érdekes, hogy a minap leleplezett Oppo Find X5 Pro is ilyen teljesítményen tölthető, ergo a 240 wattos szett, 9 perces teljes töltéssel a 4500 mAh-s telep esetében még nem érhető el végfelhasználói termékben. Demózott a márka amúgy egy 150 wattos megoldást is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés