MWC 2022: A Find X5 szerényebb hardverrel is megnyerő

A Snapdragon 888-ra nincs panasz, a kamerasziget hátul pedig kevésbé hangsúlyos.

MWC-s anyagjaink végéhez közeledünk, és ilyenkor szoktunk a standokon körbe nézni, milyen érdekességről tudunk élőben beszámolni. Mondjuk a sima Find X5 már az első nap szem előtt volt, az Oppónál a hangsúly egyszerűen csak a villámtöltésen volt a barcelonai kiállításon. Mégis érdemes a Snapdragon 888-as, olcsóbbik újdonságot megmutatni, például azért, mert az ára mellett a mérete is szerényebb, hiszen a Prónál kisebb, 6,55"-es panelt kínál.


[+]

Cserébe QHD+ helyett FHD+ felbontással kell beérni, de megvan a 10 bites és 120 Hz-es AMOLED technológia, illetve a 80 wattos gyorstöltés vezetékesen és a 30 wattos vezetékmentesen. A telep 4800 mAh-s. A kamerarendszer nagyon hasonló a csúcskiadáshoz: 32 megapixeles például az előlapi kamera, 50 megapixeles a hátlapi fő- és ultraszéles egység egyaránt, illetve 13 megapixeles a zoomkamera.


[+]

A sima X5 viszont nem öttengelyes, hanem hagyományosabb képstabilizálást biztosít a főkamerának. Talán ezért sem emelkedik ki annyira a lencsesziget hátul, plusz az X5-nek akad egy matt, karcmenetes kivitele, öngyógyító hátlapi megoldással, bár szemre inkább arról van szó, hogy ha mondjuk kulcs nyomot hagy rajta, azt lehet ujjal ledörzsölni. Az X5 Pro már nálunk van, és remélhetőleg az olcsóbbik csúcsváltozat tesztjére is lesz lehetőségünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Előzmények

Hirdetés