MWC 2022: A Fisker Európába hozza a Ocean elektromos SUV-t

Újraéledt a Fisker, az alapító ugyanaz, a cég teljesen más, a finanszírozási háttér elvileg adott, az Ocean pedig elkészült.

Jó érzékkel időzítette a Fisker az Ocean európai premierjét az MWC-re: először az Egyesült Királyságban és Spanyolországban lehet majd kapni az elektromos SUV-t. No, nem holnap: a gyártás a tervek szerint novemberben indul majd, aztán ahogy felfut sorban jönnek majd a további európai országok, a franciák, a németek és hollandok, de egyelőre érthetően nem tudnak arra semmit ígérni, hogy Magyarországon mikor lehet majd kapni az autót.

[+]

A Fisker Ocean egy közepesnél valamivel nagyobb SUV. Ausztriában gyártja majd a Magna-Steyr. Többféle erőátviteli megoldással készül. Az alapmodell az Ocean Sport, ami 275 lóerős teljesítményt és WLTP szerint 440 kilométeres hatótávot ígér, noha a Fisker egyelőre nem kommunikálja az LFP akkumulátorok kapacitását. A kínálat csúcsán az Ocean Extreme ül, amely kétmotoros, 550 lóerős összteljesítményű megoldása mind a négy kereket hajtja, itt 630 kilométeres hatótávról beszélnek. És 3,6 másodperces 0-100 km/h-s gyorsulásról. Egyelőre a belépő konfiguráció ára nyilvános: 42 ezer eurós áron kínálják majd az autót, ami jelenleg 16 millió forintnak felel meg, ez korrektnek tűnik a konkurenciát ismerve.

[+]

A Fisker 10 év jótállást ad az akkumulátorra és az erőátviteli rendszerre, minden másra 6 éves garancia jár. Az MWC-n kiállított autóba némi kunyizás után be lehetett ülni, ám a több mint 10 inches középkonzoli kijelzőt nem lehetett bekapcsolni, a cég munkatársai pedig egyelőre nem mondhatták el, hogy milyen OS fog futni a fedélzeten (talán még nincs is OS), annyit tudunk csupán, hogy ezt a nagy kijelzőt 90 fokban el lehet forgatni, hogy ha multimédiás felhasználás a cél. A tetőbe épített napelemek 5 kilométernyi plusz hatótávot kínálnak, ami nem hangzik soknak, de ez éves szinten 1500-1800 kilométert jelent.

Hirdetés