MWC 2022: Kattintottunk egyet a Nubia fotós telefonjával

A lényeg a Z40 Pro 35 mm-es főkameráján van, de azért a Snapdragon 8 Gen 1 is érdekes.

Kínában már elstartolt, Európában viszont várhatóan a következő hónapban mutatkozik csak be, a kettő között mégis sikerült lencsevégre kapni a Nubia Z40 Prót, aminek a hátuljára kerültek a legérdekesebb tulajdonságai. A mai okostelefonok általában 23-27 mm környéki fókusztávolságú optikát biztosítanak a főkamera esetében, a 35 mm-es fotós szabványhoz viszonyítva, és ehhez az esetek többségében éppen megfelelő látószög dukál, különösebb torzítás nélkül.


[+]

Ha persze nagyobb látótér a fontos, a ZTE csúcsmobilja 116 fokot bezáró, 14 mm-es ultraszéles egységet kínál 50 megapixeles szenzorral. Ami pedig túl messze van, arra ott az 5x-ös optikai zoom 8 megapixeles szenzorral, periszkópos kialakítással és 125 mm-es fókusztávolsággal.


[+]

A Z40 különlegessége a szokásosnál szűkösebb látószögű főkamera, amely 35 mm-en éppen referenciaértékű fókusztávolságot kínál, és ahogy alább mindjárt látszik ugyanonnan kattintva, a Galaxy S22 Ultra látóterébe balra valóban jóval több terepelem fér. A ZTE a választást optikai előnyökkel indokolja, a lencse előtt pedig 64 megapixeles Sony IMX787 szenzort használ, 16 megapixelre binnelt eredményekkel.

Balra az S22 Ultra, jobbra a Nubia Z40 Pro felvétele főkamerával, ugyanonnanBalra az S22 Ultra, jobbra a Nubia Z40 Pro felvétele főkamerával, ugyanonnan Balra az S22 Ultra, jobbra a Nubia Z40 Pro felvétele főkamerával, ugyanonnan [+]

Nyilván a kiállítás hármas csarnoka nem a klasszikus fotós helyszínek egyike, a lencserajzolat mindenesetre tényleg elég kiegyensúlyozottnak tűnik, a sebességre pedig a Snapdragon 8 Gen 1 miatt nem lehet panasz. Persze a 6,67"-es, FHD+ AMOLED panel sem mellékes az előlapon, 144 Hz-es képfrissítéssel és HDR10+ támogatással, ahogy az 5000 mAh-s telep és a 80 wattos töltés is megvan, illetve a két hangszóró. A Google szoftverei a demózott Z40 Prón viszont még nem voltak fenn, ehhez meg kell várni a hivatalos nyugati premiert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés