MWC 2023: Előlapi kamerát nem, ujjlenyomatot bőven látni ezen az Axon 40 Ultrán

Megnéztük a tavaly év végén Kínában piacra dobott különleges kiadású ZTE-t.

Régi-új csúcskészülék is volt kirakva a ZTE standjánál, mégpedig az Axon 40 Ultra Space Edition. Ez tavaly november 30-án debütált Kínában, a lassan egyéves Axon 40 Ultra limitált kiadásaként. Benne 18 GB RAM, Snapdragon 8 Gen 1 rendszerchip, 1 TB belső tárhely, mindez kerámia házba csomagolva.

Használva a telefont fel sem tűnik, hogy hol van az előlapi kamera.
Használva a telefont fel sem tűnik, hogy hol van az előlapi kamera. [+]

A hátlap annyira nem érdekes azon kívül, hogy a síkből kiemelkedő kamerák a normál Axon 40 Ultrához képest szolidabb formában vannak kivitelezve, ívelt a kamerasziget. A sötét színű kerámiaház hátránya ugyanakkor, hogy amint az ember hozzáér a készülékhez, az a létező összes ujjlenyomatot és maszatot be fogja gyűjteni.

A fényes fekete hátlap hátránya.
A fényes fekete hátlap hátránya. [+]

Érdekesebb és kevésbé látványos az előlapi kamera, a 16 megapixeles szenzort ugyanis a speciális szubpixel-elrendezésű kijelző alá rejtették, s normál felhasználási helyzetekben egyáltalán nem észrevehető szenzort. A 10-bites 6,8 hüvelykes AMOLED panelen keresztül csak akkor látni az előlapi kamerát, ha megfelelő szögben esik a fény a telefonra, ehhez pedig úgy kell tartani a készülékházat, ahogy átlagos telefonhasználat közben valószínűleg soha nem tartja senki.

[+]

Ugyanakkor az erősen megvilágított standon kiállított telefonon is észrevehető volt, hogy a harmadik generációs technológia (UDC Pro) sem teljesen tökéletes még. A kijelző pixelein keresztül érkező fény ugyanis továbbra is képes megtörni, mire a szenzorig eljut. Persze a kiállítás standja mesterséges fényekkel bevilágított környezet, azt egyelőre nem tudjuk, hogy a mindennapi helyzetekben hogyan viselkedik a mobil, az előd azért még nem volt a helyzet magaslatán. Valamint az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem minden szögből látható a fénytörés az Axon 40 Ultra előlapi kameráját használva, így azoknak, akik nem szeretnének notchos vagy kilyukasztott kijelzős telefont, nem használják sokat az előlapi kamerát, de csúcskategóriás készüléket keresnének, az Axon 40 Ultra (vagy valószínűleg hamarosan érkező utódja) akár még megfontolandó választás is lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés