MWC 2023: Okosszemüveget demózott a TCL

És a cucc meglepően egyben van, pedig egyelőre csak fejlesztők juthatnak hozzá.

Az okosszemüveg már jó pár éve amolyan jövőbemutató fejlesztésként van elkönyvelve, ennek ellenére volt már alkalmunk hosszabb-rövidebb időre kipróbálni néhány ilyen terméket, legutóbb például az Oppo megoldását, ám az egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeinket. Az iparág azonban nem tett le az okosszemüveg, vagy az AR-szemüveg tökéletesítéséről, több gyártó is hozott mutogatni ilyen terméket, a TCL megoldását viszont nyugodt körülmények között próbáltuk ki.

Ebből sem lesz profilkép...
Ebből sem lesz profilkép... [+]

Az eszköz kissé buflák, ahogyan az a fenti képen is megfigyelhető, mondhatni, hogy nem éppen észrevétlen. 450 mAh-s akkumulátora 7-8 órányi átlagos működési időt szavatol. A szemüveg két lencséje között egy 16 megapixeles kamerát fogunk találni, ezzel Full HD videókat is lehet rögzíteni, 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely van magában az eszközben, vagyis néhány órányi felvétel biztos belefér. A kezelés a jobb oldali száron levő érintőfelületen történik ujjhúzással, illetve egyszer, vagy kétszeri tapintással.


[+]

Az előttünk levő kép nem egy projektálás eredménye, konkrétan a plexiben van egy áttetsző kijelző, illetve összesen kettő, mert mindkét szemünk előtt van egy Full HD felbontású panel. Ezen jelennek meg az információk, alapesetben a látómező aljára rakott ikonos menü látszik, onnantól az adott alkalmazás determinálja, hogy mit látunk. Ez lehet szövegfordító, ami valós időben rajzolja át az előttünk látható felirat betűit, lehet navigáció (de nem a Google szolgáltatja az adatbázist), lehet zenelejátszó, bejövő hívás, illetve a kamera kerete is. Vannak persze beállítások, illetve járhat a szemüveghez egy Bluetooth gyűrű, amit az ujjunkra tudunk húzni és egy ugyanolyan tapipadot kínál, mint ami a keret bal szárán is van, hogy ne kelljen mindenért a fejünkhöz kapnunk.

Egy gyűrű mind alatt
Egy gyűrű mind alatt [+]

Az egyelőre csak fejlesztőknek kínált prototípus március végén juthat el a kiválasztottakhoz Kínában és az Egyesült Államokban, a TCL azt várja, hogy további alkalmazásokat készítenek majd külsős partnerek a szemüveghez, ezzel növelve a dolog használhatóságát és praktikumát. Az Oppo megoldásával szemben itt sokkal kevésbé voltak fókuszálási nehézségeink, a kezelés is valamivel egyértelműbb, ráadásul a megjelenített kép színes, nem pedig csak egy zöld monokróm, zömmel szöveges izé, hanem egy lényegesen látványosabb és első blikkre kiforrottabb rendszert találtak ki a TCL-nél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Hirdetés