MWC 2023: Összemértük a Xiaomi és az iPhone szigetét

A Xiaomi 13 Lite dupla előlapi kameráját néztük meg testközelből, aztán előkerült az iPhone 14 Pro.

Hivatalosan Magyarországra a Xiaomi 13 és 13 Pro érkezik, mivel azonban Európa egyes régióiban piacra kerül a 13 Lite is, gondoltuk megismerkedünk vele közelebbről, hiszen van esély arra, hogy aki nagyon szeretne egyet, hozzá tud majd jutni. A 6,55"-es, 12 bites és 120 Hz-es FHD AMOLED panelt kínáló telefon Civi 2 néven korábban egyébként már bemutatkozott Ázsiában, persze mire ideért, más lett a neve.


[+]

Változatlan a ritkán látott, 4 nm-es chip, a Snapdragon 7 Gen 1 használata, illetve az 50 megapixeles főkamera a hátlapon, a 20 megapixeles ultraszéles a mélységérzékelő mellett viszont 8 megapixelen Lite-osabb lett a kínai modellnél.


[+]

A fő érdekesség a túloldalon van: errefelé akad egy 32 megapixeles szelfiegység 8 megapixeles mélységérzékelővel megtámogatva, és ezzel az iPhone Pro-féle kapszuladizájn köszön vissza, persze ilyesmi Androidon évekkel ezelőtt már divat volt. Most újra az.


A Xiaomi 13 Lite az iPhone 14 Pro mellett [+]

Inkább az a kérdés, hogy feltétlenül szükség volt-e ennél a mobilnál ilyen megoldásra, lévén jó algoritmussal szoftveresen is profi lehet a háttérelmosás. Jobb lett volna ehelyett az előlapi 4K felvételre koncentrálni, amire egyetlen Xiaomi 13 sem képes. A 4500 mAh-s telep 40 perc alatt tölthető csurig 67 wattos adapterrel ennél a modellnél, amely Európában 500 eurós áron kerül március elején forgalomba.

Azóta történt

  • Xiaomi 13 Lite - dögös vagy, Civi

    Álnéven futott be Európába a Xiaomi Civi 2, az első Snapdragon 7 Gen 1-es telefon, ami egyből a 13-as széria legjobb árú darabjává lépett elő.

Előzmények

Hirdetés