MWC 2024: A LED-ek ura a Tecno Pova 6 Pro 5G

A részben átlátszó hátlap és a dinamikus LED csíkok kifejezetten egyedivé teszik.

Február 26-án jelentette be a Tecno a Pova sorozatának legújabb tagját, a Tecno Pova 6 Pro 5G-t, melyet az MWC-n ki is állított a márka a standján, így tudtunk vetni rá pár pillantást. A telefon a Redmi Note széria ellenfelének tekinthető, s bár a hivatalos forgalmazás egyelőre a Fülöp-szigetekre, Szaúd-Arábiára és Indiára szorítkozik, a márka elmondása szerint a jövőben más piacokon is elérhető lesz a telefon. A Pova széria korábbi tagjai pedig magyar webshopokban is feltűntek, hiába nincs hazai képviselete a Transsion Holdings márkájának. A Pova 6 Prónak egyelőre csak amerikai dollárban megadott ára van, 229 USD a 8/256 GB-os modell és 269 USD a 12/256 GB-os változat, ami a százezer forintos határ alatt marad hazai adóterhek nélkül.


[+]

A telefont a MediaTek 6 nanométeres Dimensity 6080-as lapkája hajtja, nyolcmagos CPU-val (2 x 2,4 GHz Cortex-A76 + 6 x 2 GHz Cortex-A55) és Mali-G57 MC2 GPU-val. Szimmetrikus a káva a 6,78 hüvelykes FHD+ AMOLED kijelző körül, a panel pedig 120 Hz-es frissítésre képes, van benne integrált optikai ujjlenyomat-leolvasó és felül-középre lyukasztott 32 megapixeles szelfi kamera, amihez a keretbe integrált kéttónusú LED villanó is jár. De nem ez az egyetlen extra világító rész a mobilon, a hátlapon a 2 megapixeles mélységérzékelő szenzor körül van két LED kör, mellette pedig eldőlt Y-t vagy propellert formázó LED csíkok, melyek kilenc módban tudnak világítani vagy villogni. Az Android 14 alapú szoftverben van 101 beállítási lehetőség, ami közül választhat a felhasználó, hogy miként keltse életre a 210 darab hátlapi LED-et. Természetesen van a 108 megapixeles főkamerát segítő LED fény is, a harmadik hátlapi kamera viszont nem egy ultraszéles egység, csak egy alacsony felbontású (0,08 MP, QVGA) segédszenzor, amit az AI képalkotáshoz vet be a telefon állítólag.


[+]

Vezeték nélküli töltés nincs, de a 6000 mAh-s akkumulátor képes 70 wattos vezetékes töltést felvenni és USB-C csatlakozón keresztül 10 wattot leadni is. A fali adapter gyári tartozék a dobozban. A műanyag készülékház a GSMArena oldala szerint IP54-es védelmet élvez, ezt a standon nem tudták megerősíteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tecno

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés