MWC 2024: Összecsapta a Doogee a legújabb telefonját

Lassan mindenkinek lesz flipes mobilja, a Doogee nem bonyolította túl a névadást.

Íme, a Doogee Flip X: a kis kínai márka első hajítható képernyős okostelefonja, és hirtelen annyi ilyen felbukkant az idei Mobile World Congressen, hogy oda kell figyeljünk: a megfelelő modellhez a megfelelő fényképeket mellékeljük.


[+]

A jó hír az, hogy határozottan megindult a hajlítható képernyők demokratizálódása, és lassan 500 euró környéke lesz a belépőszint. Na most árat a Doogee munkatársa épp nem volt hajlandó elárulni a harmadik negyedévben érkező Flip X kapcsán, és valószínűleg még ők sem jutottak dűlőre, hiszen az egyik oldalon a magas tervezési és gyártási költségek, a másikon pedig a versenyképes árazás kényszere áll.


[+]

Ám 500 euró pont az a szint, ahova mi tippelnénk az árazást, elvégre ide lőtte be az Energizer is a sokkal kevésbé kapós nevű Ultimate U660S árát, ugyancsak 4G-s MediaTek Helio G99 chippel. Ehhez a Flip X 8 GB RAM-ot és 256 GB-os tárolót készül társítani, microSD bővítési lehetőséggel - a telefon két nanoSIM-et is befogad majd.

[+]

A mobil nyitva 170,4 x 74 x 7,7, csukva pedig 87,6 x 74 x 16,5 milliméteres, szóval nagyjából ugyanakkora, mint kagylótelefonos riválisai - a tömeget és a színválasztékot a gyártó még nem árulta el. A telep 3800 mAh-n átlagos és nem feltétlenül lesz elég a 6,9"-es FHD AMOLED panel egésznapos kiszolgálására. A töltésteljesítmény 18 watt.


[+]

A Doogee Flip X 20 megapixeles kamerát kínál nyitva és 50 + 5 megapixeleset csukva, normál és makró szerepkörben. Remélhetőleg a megjelenésig a telefonon futó Android 13-ból Android 14 lesz, bár az is lehet, hogy mire piacra kerül, már az Android 15 lesz a legfrissebb a Google-től.

Előzmények

Hirdetés