MWC 2024: Egy Find X7 Ultra elfért az Oppo apró standján

Minimális volt az Oppo kitelepülése az MWC-n, de a csúcstelefonjukat azért kiállították.

Ahhoz képest, hogy tavaly még a fogyasztói üzletág szempontjából legfontosabbnak mondható hármas csarnokban volt egy hatalmas Oppo kitelepülés az MWC-n, a 2024-es barcelonai kiállításon már a főbejárattól legtávolabb eső nyolcas csarnokban, a startupok között két (+ két) asztallal vett részt a BBK cégcsoport legnagyobb, egyben prémium márkája, az Oppo.

Azért a két + két asztalt írok, mert két asztalon voltak ott az Oppo saját termékei (egy tablet, a Find X7 Ultra okostelefon és az új Air Glass 3 szemüveg egyik demó példánya), míg a másik két asztalon a BBK inkubátorában készülő kisebb projektek közül volt látható pár. Ezek főként egészségüggyel kapcsolatos fejlesztések voltak, például ott volt az OHealth H1-es ovális egészségügyi kiegészítő, ami rendelkezik szenzorokkal véroxigén-szint méréséhez, EKG-hoz, pulzusméréshez, testhőmérséklet-méréshez, alvásfigyeléshez és elvileg képes auszkultációra is. Érdekes koncepciónak nézett ki, de üveg mögött volt és kérdéses, hogy az eszköz által begyűjtött adatok hova kerülnek (az MWC-s képviselő elmondása szerint titkosítva egy felhőbe, és nem adják tovább senkinek, becsszó). Valószínűtlen, hogy az EU-ban ez az eszköz elérhető lesz a közeljövőben, vagy valaha.

Ennyi volt az Oppo és a BBK cégcsoport jelenléte a 2024-es MWC-n
Ennyi volt az Oppo és a BBK cégcsoport jelenléte a 2024-es MWC-n [+]

A Find X7 Ultra is szigorúan lekötve volt csak kirakva, így a hátlap nagy részét a rögzítő takarta. A telefonról ettől függetlenül azért látszott, hogy minőségi az összeszerelése és jól működik a műbőr-üveg-alumínium hármas a hátlapon dizájn szempontjából. A szoftver a kínai változaté volt, a kérdésre pedig, hogy visszatérnek-e Európába a gyártó telefonjai most, hogy sikerült a Nokiával megállapodnia a cégnek, az volt a válasz, hogy persze, de a mikor kérdésre már nem tudott reagálni a márka képviselője. Azt viszont tudni, hogy a spanyol Telefonica csoporttal az Oppo megegyezett, és az MWC-n bejelentett szerződésük értelmében azok a Telefonicához tartozó operátorok a következő három évben újra értékesítenek majd Oppo készülékeket, melyek a márka EU-s kivonulása előtt is tették. A bejelentésben a Find széria telefonjairól volt szó, és nem konkretizálták, mely szolgáltatókról van szó, a Telefonica csoporthoz ugyanis tartozik Spanyolországon kívül operátor a UK-ben, Írországban, illetve Németországban is.

Az idei Oppo fotós csúcsmodell, a Find X7 UltraAz idei Oppo fotós csúcsmodell, a Find X7 Ultra Az idei Oppo fotós csúcsmodell, a Find X7 Ultra [+]

A Find X7 Ultra kamerás szempontból érdekes készülék, négy 50 megapixeles szenzorral a hátlapján, köztük egy Sony LYT-900-zal a főkamerában. Az ultraszéles egység 123 fokos látószöggel is 50 megapixeles felbontáson dolgozik, és két periszkópos teleobjektív van: egy 2,8x optikai nagyításra képes, 65 mm-es gyújtótávú és egy 6x optikai nagyításra képes, 135 mm-es. A Hasselblad-együttműködés keretein belül a Find X7 Ultra az egyetlen BBK-s telefon jelenleg, amin elérhető egy Master Mode nevű funkció, ami RAW mentést, illetve a profi módnál is részletesebb egyéni beállításokat tesz lehetővé.

[+]

Az Oppo Find X7 Ultra háza természetesen IP68-as védelmet kapott, van NFC a hátlap alatt és az 5000 mAh-s akkumulátort 100 wattos SuperVooc vezetékes gyorstöltéssel, valamint 50 wattos vezetékmentes gyorstöltéssel is lehet energiával ellátni. A telefonon Android 14 alapú rendszer fut, viszont hivatalos európai forgalmazása nincsen, így euróban megadott ára sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Előzmények

Hirdetés