Hirdetés

MWC blog: Idén is, sokadszorra, töretlenül

Egyrészről már most ott lennénk, ha nem tolták volna el a szervezők egy héttel a 2015-ös MWC időpontját. Másrészről az az egy hét bizony sokat számíthat a barcelonai időjárás kapcsán, olyan tempóval durran be a tavasz a katalánoknál, hogy szinte napról-napra lesz egyre jobb az idő. Szóval ezen az egy hetes csúszáson nem hisztizünk, arra vannak más apropóink.

Az biztos, hogy a hivatalosan március 2-án nyitó kiállítás lényegéről izomból lemarad az, aki úgy gondolja, hogy elég megérkeznie vasárnap estefelé, esetleg hétfő reggel. Vasárnap ugyanis mindenki bejelenti az összes újdonságát, amivel szokás szerint jól meg is szívatják az odaérkező sajtómunkásokat, akik kénytelenek szelektálni a felhozatalból. Egy, csak egy nagy cég lesz a vidéken, aki úgy döntött, hogy bőven jó lesz hétfő reggel bejelentgetni dolgokat, ez pedig a Microsoft. Illetve a Honor - legyünk korrektek, az anyacég nagynak számít. Mutatom a naptárunk jelenlegi állását:


[+]

Ez az egész vasárnapi hajcihő legalább 7-8 éve kezdődött, amikor a Sony Ericsson úgy döntött, hogy akkor ők már vasárnap este kirámolják a portékát. Nem is volt ezzel semmi baj, másnap volt LG, Samsung, aztán kedden mondjuk Nokia bejelentés, mindenki odaért időben mindenhova, aztán először a Samsung borította rá a bilit a svédekre egy szintén vasárnapi ármánykodással, majd szép lassan mindenki átvette ezt a rettenetes szokást, hogy legyen vasárnap a sajtónap. Odáig fajultunk, hogy az Acer már vasárnap délelőtt várja a sajtómunkásokat.

Nekem ez lesz a kilencedik MWC-m. Voltak jobb és rosszabb kiállítások, a tavalyi például egész jó volt, de ezzel a vasárnapi őrült rohangálással teljesen kinyírják azt a hangulatot, ami miatt annyira jó volt Barcelonába menni. Mert nyolc éve Bocha pajtással ketten simán végigtoltuk az egészet, most pedig megyünk öten (plusz egy fő Oliverda), és lehetetlen, hogy valaki eljusson az összes fontos eseményre. És nem értem, tavaly a Samsung hétfő este szedte elő a Galaxy S5-öt és bőven volt időnk odaérni, nyugisan végigülni a bulit, lefotózni, videózni a telefont, aztán az emeleten eszegetni, miközben másokkal is megvitathattuk, hogy mi a véleményünk. És közben még a cikk is megszületett. Most viszont valaki tuti kihagyja a Samsung rendezvényét, aki viszont nem, az majd rohanhat utána át a város másik felébe a Pepcom rendezvényre (ami szintén minden évben nagyon jó) úgy, hogy idén még a dolgok jelenlegi állása szerint helyi bérletet sem kapunk a regisztráció mellé (pedig ez a szokás), arról pedig nem is álmodunk, hogy lesz valami transzfer. Nyilván fogunk majd egy taxit, nem fogja a földhöz vágni a Mobilarenát, csak azt utálom, hogy mintha a cégek, akiknek elvileg az a fontos, hogy minél többen írjanak az újdonságaikról egyre inkább leszarnák azt, hogy úgy egyébként egy újságírónak hogyan lenne ez pont két fokkal nyugisabb.

Samsung Galaxy S5
[+]

De a panaszkodási fázisnak ezennel vége, hiszen alapvetően azért nem lesz rossz dolgunk (ez már azért a naptárat nézve is látszik). Mivel vasárnap kvázi letoljuk a lényeget, ezért a többi napon tök nagy mozgásterünk volt, hogy találkozókat, vacsorákat, interjúkat szervezzünk, meghívásokra reagáljuk. És még az is lehet, hogy arra is marad időnk, hogy ténylegesen megnézzük a kiállítást, mintha látogatónk lennénk, meg-megállva az érdekesebb dolgoknál, beszédbe elegyedve a standon dolgozókkal.

Idén úgy alakult, hogy szombaton, késő este fogunk megérkezni, saccra szerintem majdnem éjfél lesz, mire odaslattyogunk a hajlékunkhoz. Idén is lakást béreltünk, ennyi embernél már vidáman megéri, és hát van némi rutinunk is a témában. Tavaly Anna volt a szállásadónk, idén Patricia a kecó kiadója, félúton leszünk a Catalunya és az Espanya között. Úgy tudni, hogy a hatodik emeleti apartmanhoz tartozik egy tetőterasz is...

Irgalmatlan mennyiségű kütyüt fogunk hurcolni, nyilván mindenkinél lesz notebook, ezen kívül képalkotó eszközökből tárazunk be a következő leosztásban: 1db Sony 4K kamera, a friss modell, amit a CES-en mutattak be (köszi Sony), 1db Samsung NX3000 (köszi Samsung), 1 db Olympus E-PL1 (köszi magam), 1 db SJ4000 akciókamera (köszi MobilX). Plusz az ezekhez tartozó memóriakártyák és töltők, egy Hama állvány és monopod, mikrofonok, diktafon, kell vigyünk külső akkukat, illetve egy hosszabbítós elosztót is, mert ennyi elektronikai izét azért tölteni is kell.

Mi az, amit mindebből látni fognak az olvasók? Egyrészt lesz irgalmatlan mennyiségű hír. Vasárnap, hétfő és kedd tutira tele lesz ezekkel, de jut szerdára, csütörtökre is. Újraéled ez a blog, amit igyekszünk rendszeresen frissíteni, nyilván itt a személyesebb élmények megéneklése lesz fókuszban. Nagyon sok videós anyagot szeretnénk készíteni, legyen az akár interjú, akár készülékbemutató, akár csak a hangulat átadása a városból. Lesz Twitter-feed, dr. Kind, Legendd és jómagam az Instagramra is tolunk ki fotókat, néha a Facebook oldalunkat is frissítgetjük, de az elsődleges hírforrás természetesen továbbra is a Mobilarena, minden út ide vezet.

Meg Barcelonába.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Hirdetés