Hirdetés

MWC blog: A Montserrat mindenért kárpótol

Azon is elgondolkodunk, hogy a barcelonai csomagdobálók galád bánásmódja jómagam, azaz Bone123 bőröndjével olyan legendásan jól sikeredett, hogy egyfajta modern art installációként akár ki is állíthatjuk az idei Veletechen. Persze, a légitársaságággal és a biztosítóval lefutott körök korántsem voltak bizató előjelek az utóbbi idők talán legizgalmasabbnak ígérkező tech show-ja előtt, nem ártott a felgyülemlett feszültséget valahogyan megpróbálni levezetni.


A Grizzly 72 Sports Bar [+]

Szerencsére a bőrönd tartalma egy-két megviselt darabot leszámítva megúszta szárazon, így volt mit magamra ölteni, hogy AliceWake kolleginával, Szentkuti11-gyel, Bochával és Legendd-del a szállás befoglalása és a rejtett szobák megnyitása után felfedezzük a ház aljában megbújó Grizzly 72 Sports Bart, melynek hívogató dallamai minket is beszippantottak. A Brewdog-féle, kézműves sörfelhozatal önmagában ígéretes volt, ám a roppant stílusosan öltözött közönség és az Open Jam Session műsor adta a (már nekünk) hajnali háromig tartó kikapcsolódás sava-borsát.


Montserrat központja [+]

A közönségről aztán kiderült, hogy minket és pár arcot leszámítva gyakorlatilag mindenki zenélni volt ott, és a klasszikus rocktól kezdve a rhythm and blues-on át a barcelonás indulókig volt ám minden a zenész és a csokornyi nem zenész közönségnek. Az egyik szám olyannyira megihlette Alice-t és Legenddet, hogy roptak is egy táncot a színpad előtt, aztán szép lassan mindenki nyugovóra tért. A reggeli magunkhoz térés után Szentkuti11 és jómagam döntöttünk amellett, hogy az egyébként akkor épp kereken 0 Celsius fokos Montserratot felkeressük – ez talán Barcelona közvetlen környezetének legfőbb nem városi látványossága. Montserrat egy masszív sziklatömbökből álló hegy, hatalmas, emberi alakokra emlékeztető képződményekkel, amelyek 1100 éve bencés kolostort és keresztény zarándokhelyet rejtenek.


A siklóról a kolostor és a többi épület is eltörpül, hát még az emberek [+]

Kora délutánra szerencsére varázslatos napsütés és 7 fokban is kellemesnek mondható időjárás tárta fel a kolostornak és környékének titkait, amelynek a festői idilljébe csak egyszer-egyszer zavart be egy-egy hűvösséget hozó felhőfoszlány, avagy egy segwayen randalírozó biztonsági őr. A templomlátogatást újabb bátor momentum követte: a Sant Joan Funicular sikló ugyanis ijesztően meredeken emelete még magasabbra az arra befizetőket, és az út végén nem csak az immáron mélybe meredő kolostorcsoportra, hanem a 35 kilométerrel odébb lévő katalán fővárosra is kitűnő rálátás jutott. A leereszkedést egy félórás pihenő koronázta meg egy helyi cerveza elfogyasztásával, a roppant lokálisnak és autentikusnak tűnő Bar El Rincónban, ami olyan, mintha az Üvegtigrist egy katalán hegyoldalba építették volna, ligetes kerttel és nádpadokkal.


A vacsora előtt egy Estrella lecsúszott a Montserrat alatti Bar El Rinconban [+]

Estére közel az egész csapat összeverődött és a Samsung vacsoráján sokkal inkább az előző napi kaland, mint az aznapi, városon kívüli látogatás volt a főtéma. Mától aztán következik a hajtás ezerrel, vasárnap egészen döbbenetes mennyiségű bemutatóról fogunk a helyszínről beszámolni, és a következő napok MWC-s hajtása előtt ideálisabb feltöltődést nem is tudok elképzelni, mint egy ezer évnél is hosszabb történelemmel rendelkező, sziklaszirtek közé vájt, vallási központ felfedezése. A bőrönd kérdéssel és a ruházat hazajuttatásával meg ráér majd az egész Mobile World Congress után foglalkozni, ennél most sokkal izgalmasabb dolgok következnek.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Hirdetés