Nagy érdeklődés mellett zajlott le a tavaszi Veletech

Új év, új Veletech, és ezúttal nem kellett egy esztendőt várni az egyik fontos hazai mobilkommunikációs, informatikai, hardveres és gamer rendezvényre, október után ugyanis már áprilisban, egészen pontosan 25-én reggel 9 és este 7 óra között lezajlott az esemény. És nagyon úgy fest, hogy idén lesz még hasonló összejövetel, de erről igyekszünk mindenkit időben értesíteni. A Veletech ismét a játékokra szakosodott PlayIT-tel közös szervezésben zajlott le, az ősz után ugyancsak a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban.

Startra készen reggel tízkor
Startra készen reggel a SYMA-ban [+]

Azon olvasóink, akik kijutottak, bizony megállapították, hogy igencsak szép számban látogattak és látogattatok ki, elkelt ugyanis az összes jegy. Számszerűsítve a dolgot, az egynapos eseményen 18 140-en fordultak meg, ami nem kis szám. A Veletech ismét a "C" csarnokban kapott helyet, ám egy folyosót átszelve a PlayIT standjai is pillanatok alatt megközelíthetők voltak. Ott egyébként főleg a pankrátor show vonzotta a tömegeket és töltötte meg a teret az emberi testek összefeszülésének hangjával, és... nos, illatával.

Két világ találkozása
Az ide tartozó képaláírása az ötleteket a hozzászólások között várjuk [+]

A cosplayesek ismét kiöltöztek, pontosabban beöltöztek, mi pedig lepacsiztunk Darth Vaderrel és a Csillagok háborújának szépszámú kosztümös gárdájával. Persze nem csak őket, hanem a gyönyörű hosztesz lányokat is meg lehetett csodálni, de olyan is akadt, amikor egy kosztümös karakter csodálta meg a technika vívmányait. Nem csak a cosplayesek húztak magukra különleges gúnyát, képviselte magát a Magyar Honvédség is. Kint volt szoftveres megoldásaival a Firefox, Lumia készülékeivel a Microsoft, hardveres palettájával az ASUS, a fotózás szerelmesei pedig az Olympus standjánál tekinthettek meg érdekességeket. Izzadtak a hardveres komponensek a tuningos asztaloknál, a játékosok pedig Michelisz Norbi szimulátoránál.

Balra szilikont hevítettek, jobbra a moddolt készülékházakat lehetett megtekinteni
Balra szilikont hevítettek, jobbra pedig a moddolt készülékeket lehetett megtekinteni [+]

Ismét volt H.A.C.K., ahol sok fiatal szerelt és hegesztett össze alkatrészeket, néhányan pedig ügyesen rácsatlakoztak a szervezők rádiófrekvenciájára, szóval tényleg volt hekk meg kreativitás, mondjuk a Blueprint 3D standjainál, ahol a 3D nyomtatás izgalmait lehetett végigkísérni. A látogatók számos márkánál akciósan vásárolhattak portékákat, a Media Marktnál például egész nagy választékból. Ne feledkezzünk meg a Veletech Moddingversenyről, amelynek több tehetséges díjazottja is jutalomban részesült, abszolút megérdemelten. Az előadások is vonzották a tekinteteket, amelyek ezúttal két színpad előtt voltak meghallgathatók. Itt a Telekom is képviseltette magát.

Bizony, ilyen mobilok is a piacra kerültek egykor, a mobilmementósók ismét egy sor csodát elhoztak
Bizony, ilyen mobilok is a piacra kerültek egykor, a mobilmementósók ismét egy sor csodát elhoztak [+]

A legnagyobb számmal persze a mobilgyártók és a mobileszköz forgalmazók voltak jelen, hiszen ez ma a hardveres kütyük húzóágazata, de nem csak az újat, hanem a régit is meg lehetett csodálni a Mobilmementók "múzeumában", ahol tucatnyi legendás készülék bújt meg a vitrinek mögött. A Huawei több újdonsággal is előállt, az LG-nél és a Samsungnál a tűéles tévék mellett friss, ívelt kijelzős mobilokat lehetett megnyomogatni.

Szorgosan dolgoztak a standoknál a kiállítók, kisegítve a kíváncsiskodókat
Szorgosan dolgoztak a standoknál a kiállítók, a kíváncsiskodók minden kérdésére válaszolva [+]

A WayteQ-nél sorban foglaltak helyet a feltörekvő kínai márkák csúcskészülékei, a Xiaomi Mi Note-ot mi is először tapogattuk meg. Az AllView is szépszámú készülékkel látogatott ki a Veletechre, beleértve egy fiatalos, sportos, por- és cseppálló, sztereó előlapi hangszórókkal felvértezett mobilt, a felhasználót már nevével is aktivitásra sarkalló E2 Jumpot. A Ping Digital számos távol-keleti márkát bemutatott az érdeklődőknek, az Elephone pedig külön standot kapott, élén a P7000-es phablettel. A Prestigionál megtudtuk, hogy széles palettával bővül az androidos és a windowsos eszközök listája, szóval sűrű lesz a 2015-ös program is.

Sok újdonságot elhoztak a gyártók és a forgalmazók, de akadt bejelentés előtti készülék is Sok újdonságot elhoztak a gyártók és a forgalmazók, de akadt bejelentés előtti készülék is
Sok újdonságot elhoztak a gyártók és a forgalmazók, sőt: akadt bejelentés előtti készülék is [+]

Nem csak mobilokat és táblagépeket lehetett megnyomogatni, az Evolveónál a StrongPhone vonal mellett például felbukkant egy 4K-s médialejátszó, az Android Box Q4 4K, az Alcatelnél pedig a One Touch Watch pulzusszám-mérős okosóra, továbbá a TDK-nál pedig bele lehetett hallgatni a por- és cseppálló A28-ba. A Clatronic is tiszteletét tette egy sor háztartási eszközzel, ugyebár ezen a vonalon is várható az okosodás.

Bőven akadt mód a kikapcsolódásra, például Michelisz Norbi szimulátorában
Bőven akadt mód a kikapcsolódásra, például Michelisz Norbi szimulátorában [+]

A Veletechen nem csak a látogatók nyüzsögtek, mi is teljes gőzzel ott voltunk, nem csak a Mobilarena, hanem a Prohardver, az ITcafé és a Gamepod részéről is. Mi nyilván remekül érkeztük magunkat (leginkább azért, mert rendben zajlott minden program), még ha sok dolgunk is akadt, de hát pont ezért látogattunk ki jó korán, hogy aztán a nap vége fele némi kikapcsolódásra is jusson idő.

Este hétkor a népes közönség kivonult, a standokat pedig pillanatok alatt szétkapták, de csak a következő Veletechig
Este hétkor a népes közönség kivonult, a standokat pedig pillanatok alatt szétkapták, de csak a következő Veletechig [+]

Az egynapos Veletech a mi szemszögünkből egyébként villámgyorsan lezajlott, ez is mutatja, hogy lendületes, változatos és szórakoztató esemény volt, méghozzá akkora látogatószámmal, hogy délelőtt 11 óra körül a sor vége már az Ifjúság útjánál kígyózott. Másfél órával a kapuzárás után ennek azonban nyoma sem maradt, a bontóstáb villámgyorsan eltüntette a PlayIT-tel közösen szervezett esemény felszereléseit. Bízunk benne, hogy aki úgy döntött, hogy kilátogat a rendezvényre, az megtalálta a számítását és jól érezte magát. Természetesen az a célunk, hogy legközelebb egy még nagyobb, még csillogóbb, még több programot ígérő Veletechen találkozzunk veletech.

Előzmények

Hirdetés