Nagygépes elérés zsebből

Nagygépes rendszerekhez akarunk csatlakozni a Pocket PC-vel? Esetleg olyan nagygépen hostolt .NET alkalmazást fejlesztünk, amely a mobil munkatársaknak szolgáltat adatokat? A megoldást az Aton International most frissített TN3270 terminál-emulátor csomagja jelentheti, amely Windows Mobile Pocket PC és Pocket PC Phone Edition operációs rendszereken működőképes. A program emulált (soft) billentyűzettel és még sok más funkcióval egészült ki a legutóbbi kiadás óta.

A TN3270 for Windows Mobile Pocket PC szoftver a TN3270 terminálprotokollt használja arra, hogy lehetővé váljon az IBM és más nagygépes operációs rendszerekhez (OS/400, CICS, VM/CMS vagy MVS) való csatlakozás. Az új verzió használatát olyan funkciók teszik könnyebbé, mint az elforgatott, teljes képernyős üzemmód, a már említett emulált billentyűzet, továbbá a "röptében" (on the fly) való sessionváltás, amely a nagygépes és a web alapú hozzáférést teszi lehetővé úgy, hogy sem a programból kilépni, sem a gépet újraindítani nem kell. A csomag egy .NET komponest ötvöz egy, a TN3270 terminál kijelzőjét követő felhasználói interfésszel. A szoftver segítségével kétféle módon jeleníthetjük meg a mainframe adatokat a Pocket PC-n:

  • közvetlenül letöltve a hagyományos 3270 "zöld képernyős" formátumában;
  • a .NET komponenst használva egy opcionális SDK-val létrehozott Smart Client programmal, amely a mainframe kijelző megjelenítésénél többre is képes lehet.

Az Aton szerint a TN 3270 független tesztelők által végzett teszteken is átesett, és eleget tesz a "Designed for Windows Mobile" minősítés feltételeinek. A kapcsolódó linkről a 14 napos próbaverziót tölthetjük le, a teljes változatért gépenként 49,95 dollár regisztrációs díjat kell fizetni.

Előzmények

Hirdetés