Nagyobb akku és több RAM van az új iPhone SE-ben

10-ből 5,5 pontot kapott az Apple legújabb telefonja a szerelhetőségre.

A PBKreviews elkészítette az első összehasonlítást a 2020-as és a 2022-es iPhone SE között, melyben a két készülék szerelhetőségét vizsgálták. A lentebb linkelt videóból több dolog is kiderül: egyrészt biztosan nagyobb az új mobil akkumulátora, 2018 milliamperórás telep dolgozik a telefonban, míg az előd kapacitása 1821 mAh volt. A telep csatlakozója más, így a 2020-as SE-hez készült akkumulátorok nem használhatók a 2021-es modellben.

A kijelző a 2020-as modellből összekapcsolható a 2022-essel, ám az érintést nem mindig érzékeli és fizikai különbségek is vannak a két panel között, amiből a PBKreviews arra következtet, nem beszerelhető az új SE kijelzője helyére egy két évvel ezelőtt kiadott donorból való, de érdemes megvárni még az iFixit elemzését is. Hasonló volt a helyzet az iPhone 8 és az iPhone SE 2020 esetén is a nagyon hasonló, de pont annyira eltérő belső felépítéssel, hogy az befolyásolja az alkatrészek újrahasznosíthatóságát.

A Nikkei szerint a Qualcomm által gyártott Snapdragon X57-es modem felelős a harmadik generációs iPhone SE 5G kapcsolatáért, viszont a Qualcomm erről semmilyen információval nem szolgál. (Az iPhone 13-as széria az X60-as modemet használja.) Az viszont biztos, hogy az új iPhone SE-ben 4 GB-ra nőtt a RAM mérete, ezt a nálunk lévő tesztkészülék is megerősíti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés