Nagyobb az akkumulátor az iPhone SE-ben

Ameddig az androidos fronton továbbra is őrült harc zajlik a legjobb és legerősebb hardverek megszerzéséért, az Apple sokkal visszafogottabb lépésekkel tör elő ebben a témában. Ugyanígy a kijelzők felbontásának terén is óriási a különbség a két operációs rendszerhez tartozó eszközök esetén, hiszen a zöld robotnál a gyártók már 1440 x 2560 pixelnél tartanak, addig az almás cég még maximum a Full HD-t tudja felmutatni. Na de mi a helyzet az akkumulátorokkal? Itt szintén nagy a szórás, a Samsung Galaxy S7-ben például 3000 milliamperórás telep található, az iPhone 6s-ben viszont csak kicsivel több mint feleekkora.


[+]

Persze a legtöbben már tudhatják, hogy a puszta számok még kevés jelentéssel bírnak, sokat számít az optimalizálás, a képernyő technológiája, vagy éppen maga a hardver energiaigénye. Az iPhone SE egy kvázi újracsomagolt iPhone 5s (külsőleg ugyanaz, belsőleg hatalmas a fejlődés), így jogosan vetődött fel a kérdés, hogy vajon mekkora telepet szerelt bele az Apple?Nos, 1624 milliamperórásat. Ez ugyan elmaradt az iPhone 6s-ben lévő 1715-ös energiaforrástól, de nagyobb az iPhone 5s 1560-as akkujánál. A kisebb kijelző miatt ráadásul mindkét modellnél tovább bírja egy feltöltéssel, a fenti táblázatból jól látszik, hogy a gyári adatok szerint szinte mindenben túltesz a 4,7 hüvelykes készüléknél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Mit jelent az „SE” az új iPhone nevében?

    Jó pár vicces tipp érkezett, az Apple marketingvezére viszont eloszlat minden kételyt és kérdést.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

Hirdetés