Nálunk is megjelent az új Huawei MatePad

Táblagépes vonalon próbál erősíteni a Huawei: a friss rendszerchippel meghajtott, a középkategória felső szegmensébe célzott masina itthon is elérhető.

Kínában április végén mutatták be, nálunk pedig most jelenik meg: az új Huawei MatePad egész jól kitalált funkcionalitással és néhány jópofa extrával érkezik a piacra, noha nem meglepő módon ezen a készüléken is a gyártó saját rendszere dolgozik. A Google szolgáltatásokat nélkülöző HMS ökoszisztéma a Huawei kényszermegoldása az amerikai-kínai kereskedelmi torzsalkodás eredményeképp elveszített Google licenszekre reagálva, szinte napról-napra fejlődik, de főleg egy tartalomfogyasztásra optimalizált eszköznél mindenképpen egy nehezen megkerülhető adottság, amely egyéni preferenciáktól függően komolyabb, vagy csak múló kényelmetlenséget okoz a vásárlónak.


[+]

Mindenesetre a Huawei egy korrekt kis masinát dobott össze 10,4 hüvelykes, 2000 x 1200 pixeles felbontású IPS kijelzővel, friss és ropogós, kellően erős Kirin 810 chipsettel, Harman Kardon hangrendszerrel és 7250 mAh-s akkumulátorral. Az egész gép 450 grammot nyom, csupán 7,9 milliméter vastag, előre-hátulra egy-egy 8 megapixeles kamera került, hátra még villanó is jutott, ami a tabletek között meglehetősen ritka.

A géphez lehet venni M-Pencil néven futó ceruzát is, a Huawei szerint ennek 38 990 forint az értéke, amit onnan tudtuk meg, hogy a bevezetési akcióban a 120 ezer forintos tablethez odaadják ajándékba. Hardveres képességeit és kialakítását tekintve a MatePad egy igen versenyképes termék lenne teljes körű Google-csomaggal, ennek hiányában azonban nem biztos, hogy sokan belevágnak majd a HMS-sel és az AppGallery-vel történő ismerkedésbe, noha érdemes átgondolni, hogy a felhasználási szokásainkat mennyire tudja szolgálni egy GMS-nélküli tablet, ha amúgy a termék képességei és árazása megfelelőnek tűnik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés