Ne ülj rá a HTC U11-re!

Az iPhone 6 Plus hajlítási botránya óta népszerűek azok az online videók, amelyekben mindenféle drága mobilokat próbálnak külső behatásoknak kitenni. Nincs minden tesztkörnek mindennapi megfelelője, mindenesetre tény, hogy a leejtés, a megkarcolás vagy a ráülés sajnos a legbecsesebb ketyerékkel is előfordulhat. A szerintünk is remek HTC U11 is ellátogatott a JerryRigEverything csatornára, ahol Zack Nelson a szokásos módon előbb a Mohs-féle keménységi skála alapján tesztelte az előlapi, Gorilla Glass 5 védőüveg karcállóságát.


A HTC U11 roppant mutatós lett, és az erős megmarkolást is állja a fém/üveg ház. Vajon a meghajlítást is? [+]

Nem meglepő módon, az előlap a hatos erősségű vésőnél kezdett csak megkarcolódni, ez az ilyen fajta védelem esetében megszokott, bár a limitált kiadású, zafírüveggel védett HTC U Ultra ennél is jobban bírta. A nyílt láng használatát a képernyő fölött nem feltétlenül tartjuk a mindennapokban fontos tesztnek, ugyanakkor, miután pár másodperc hevítésre a környező pixelek kikapcsoltak, visszahűlés után a QHD-s Super LCD5 panel tovább működött. A kameralencse hátul nem karcolódott meg könnyen, az ujjlenyomat-olvasó és a dupla ledes villanó burkolatát viszont már egyszerűbben meg lehetett szabadítani legfelső rétegétől.

Eddig ez még mindig megfelel a csúcsmobilos átlagnak, ám a mindig kritikus hajlításteszt (itt tucatnyi Zack-féle vizsgálatból nagyjából fél tucat hasalt el) nem esett jól a HTC U11-nek. A legtöbb telefon, ha némileg meg is hajlik erőbehatásra, utána szépen visszaegyenesedik, ám képernyővel befele meghajlítva a tajvaniak csúcsmobilját, majd elengedve, az U11 úgy maradt. Megfordítva és képernyővel kifele hajlítva ráadásul a védőüveg Zack kezei alatt azonnal eltört, és a képernyő is megadta magát. A JerryRigEverything csatorna kiemeli: a különbség a hajlításteszten átment U Ultrával szemben az, hogy ott a képernyőt lapos üveg védi, ami egy keskeny műanyag keretbe lett illesztve, és egyébként is kevésbé hajlékony a fémváz. Az U11 kerete ugyanakkor nyomásérzékelős, és talán ezért hajlékonyabb az egész fémváz, plusz a védőüveg ívesre lett véve a széleken, amitől sérülékenyebb lett. A kettő kombinációja vezethetett a fent demonstrált strukturális problémákhoz, így aztán az U11 felkerült Nelson „szégyenpolcára”, úgyhogy ne tessék ráülni!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • HTC U11 - újra a szorítóban

    Megrázta magát a HTC, fennállásuk 20. évfordulójára egy ütős csúcsmobilt raktak össze, amely tud újat is mutatni, de nem ezért lehet szeretni.

  • HTC U Ultra - nekifutnak újra

    Gyönyörű és elegáns lett a tajvani gyártó legújabb csúcskategóriás phabletje, azt viszont továbbra is elég nehéz megfogalmazni, hogy ilyen árképzés mellett miért érdemes megvásárolni.

  • HTC U Play - U, de drága

    Nincs a piacon helye egy középkategóriás hardverű mobilnak 160 ezerért, 3,5 milliméteres port és előlapi BoomSound hangszórópár nélkül. A kutya ugat, a HTC pedig halad – a lejtőn lefelé.

  • HTC 10 - tízpróba

    A tajvani gyártó leváltotta a One-szériát, és áprilisban bemutatta legújabb csúcsmodelljét, ami továbbfejlesztett UltraPixel kamerát, BoomSound hangszórópárt és felső kategóriás hardvert kapott.

Hirdetés