Nem lesz több WM alapú Sony Ericsson?

Eldar Murtazin, a Mobile-Review főszerkesztője és piaci elemzője szerint az Xperia X2 után nem dob piacra újabb Windows Mobile alapú készüléket a japán-svéd gyártó, vagyis nagy valószínűséggel a jelenleg futó projektek is törölve lesznek. A döntés hátterében részben az állhat, hogy elemzők szerint az Xperia X1 kezdőárán érkező X2 várhatóan nem lesz majd túl sikeres, ráadásul a licencdíj nélkül elérhető, sokkal népszerűbb Android és Symbian rendszer sokkal népszerűbb is, mint a Microsoft zárt forrású ajánlata. A gyártó jövőre várhatóan 4 Android és 3-4 Symbian alapú okostelefont fog bemutatni, mely révén megerősítheti piaci pozícióját, noha saját operációs rendszer nélkül a legfelső kategóriában nem igen tud majd versenybe szállni. A cég első Android alapú készüléke várhatóan a korábban már többször leleplezett Xperia Rachael lesz.

Azóta történt

  • Januárban jön az Xperia X3

    Az Android alapokon nyugvó, 8 megapixeles kamerával és 4 hüvelykes WVGA kijelzővel szerelt Sony Ericsson modell csak jövőre látja meg a napvilágot.

  • Sony Ericsson Xperia X3 kémfotók

    A hivatalos sajtófotók után végre élőképeken is látható a japán-svéd gyártó első Android alapú készüléke.

  • Közeleg az Xperia X3 bemutatása

    A számos kiszivárgott sajtófotó és kezelőfelületet bemutató videó után végre élőfotón is felbukkant a japán-svéd gyártó első Android alapú készüléke.

  • Xperia X10: Teljes HD felbontású videóval?

    A november 3-án bejelentésre kerülő Android alapú japán-svéd modell teljes felbontású HD anyagok rögzítésére is képes.

Előzmények

Hirdetés