Nem lesz többé Samsung Galaxy A5

Úgy tűnik, a Samsung teljesen átvariálja az A sorozatot, pontosabban már meg is tette. A Bluetooth SIG adatbázisa alapján az SM-G530-as modell nem Galaxy A5 (2018) néven fog bemutatkozni, hanem Samsung Galaxy A8 (2018) címszó alatt. Az eszköz viszont nem a két évvel ezelőtti Samsung Galaxy A8 örököse, sokkal inkább a prémium középkategóriában népszerű középmodell, az A5 (2017) folytatása. Ezzel együtt a Galaxy A7 (2017) is átkeresztelkedik, méghozzá Galaxy A8+ (2018)-ra, noha a gyártó egyelőre nem erősítette meg az egyre megalapozottabbnak tűnő gyanút, bár nem is cáfolta.


[+]

A széria formavilága és képességei az utóbbi években a csúcsszéria jellegzetességeit követte szerényebb kivitelben. A Samsung valószínűleg azért érezte szükségét a névváltoztatásnak, hogy nyilvánvalóvá tegye, az eszközök az aktuális csúcsmodellek alacsonyabbra pozicionált változatai, amelyek a kiszivárgott információk alapján valóban a Galaxy S8 és S8+ középkategóriás helytartói. Az 5,5 hüvelykes Infinity Display mellett a Galaxy A8 (2018) esetében 4 GB operatív memóriára számítunk, hátlapi ujjlenyomat-olvasóra, és piactól függően Snapdragon 660-as vagy Exynos 7885-ös szettre, míg az A8+ (2018)-nál 6 GB RAM-ra.

Előzmények

  • Ilyen lehet a Galaxy A8+ (2018)

    Az idei Galaxy A7 utódja lehet az a készülék, amelyik megnyúlt Infinity Display megjelenítővel pózolt a kínai fotósnak.

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

  • Infinity Displayre vált a Galaxy A-sorozat?

    A prémium küllemű Samsung família ismét megörökölhet egy fontos tulajdonságot a zászlóshajóktól: a kávamentes formát és a megnyúlt megjelenítőt.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés