Nem minden új hír jó hír a Note20 kapcsán

Ígéretes felvétel készült a Galaxy Note20 Ultra profi videomódjáról, viszont csalódást keltő híresztelések terjengenek a hardverről.

Augusztus 5-én startol el a Samsung legfontosabb mobilcsaládja az év második felében, a produktivitásra termett Galaxy Note20 széria. Ez kicsivel több, mint két hét múlva esedékes, úgyhogy már az előtesztelés is a végéhez közeledhet azoknál, akik besegítettek az S Pennel szerelt telefonok hibáinak kiküszöbölésébe. Vélhetőleg egy ilyen illető osztotta meg az alábbi videót a Jimmy is Promo YouTube csatornával, a Note20 Ultra egy-két érdekességét élőben demózva.

Megpillantható fém-üveg forma a friss kameraelrendezéssel a Galaxy S20 Ultra társaságában, a szoftverben készült képernyőfelvétel pedig megerősíti az 5x-ös optikai és 50x-es hibrid nagyítást. Tovább bővül a videós tudástár: 1080p / 120 fps-től lehet 8K / 24 fps-ig felbontás és képkockasebesség között válogatni, és készíthető lesz 21:9 arányú, azaz ultraszéles vásznú felvétel is. A profi videó mód hisztogrammal bővül, és témától függően lehet majd állítani, hogy a teló csak az előlapi, csak a hátlapi vagy az összes mikrofont használja. Érkezik pár új Bixby trükk és gyors fájlmegosztás Nearby Share néven, plusz megpillantható a DeX ikonja, amely állítólag eltanulja a vezetékmentes kivetítést.


(forrás: Jimmy Is Promo) [+]

Kevésbé előnyösek a SamMobile friss értesülései. Azt maga a Samsung hírekre szakosodott portál említi meg újra, hogy az európai Galaxy S20-akban ketyegő Exynos 990 bizony teljesítmény, fogyasztás és hőtermelés szempontjából is rosszabbul teljesít a legtöbb másik piacon Snapdragon 865-tel felvértezett kiszereléseknél, és errefelé ezen a lapkakészleten ragadhat a Note20 család, amely komolyan leronthatja az eladásokat. Mint ismeretes, tavasszal petíció indult, hogy a Samsung mindenhol a Qualcomm lapkáit használja a megosztott hardver ellenében, és nehogy a teljesítményhátrányba az otthoni piacon belekössenek, Dél-Koreában inkább Snapdragonnal jelent meg az S20 família.


(forrás: Petíció az Exynos chipek használata ellen a Change.org-on) [+]

Állítólag még a részvényesek is megszólták a Samsung felső vezetését az Exnos lapkák hátránya miatt, éppen ezért voltak ígéretesek a némileg ráncfelvarrt Exynos 992 pletykái, amely a Samsung 5 vagy 6 nm-es node-jára váltva a teljesítményt és a fogyasztást is rendbe kapta volna. A SamMobile szerint azonban a Samsung szenved az 5 nm-es EUV node gyártósori kihozatalával, éppen ezért dobni kénytelen az Exnos 992-t a Note20 família esetében, sőt: bár sikerült a Qualcommot visszaszerezni a Snapdragon 875 és 735G gyártására a fenti node-on, annak problémái akár a két SoC elérhetőségét is érinthetik. Az biztos, hogy ha a Note20 a legtöbb piacon Snapdragon 865+-szal jelenik meg, néhol pedig Exynos 990-en ragad, a kommuna hangosan jelezni fogja elégedetlenségét.

Azóta történt

  • A műanyag azért túlzás

    A sík kijelző jó ötlet, a 60 Hz-es képfrissítés kevésbé jó döntés, de a plasztik hátlap már túlzásnak tűnik a Galaxy Note20 esetében.

  • Samsung Galaxy Note20 - még nem tollas a hátunk

    Valamelyest olcsóbb az Ultránál, de sok kompromisszummal is jár a normál változat – 60 Hz-es kijelzővel, 4G-vel, műanyag hátlappal ennek nem ezen az árszinten lenne a helye.

Hirdetés