Nem tudja megkerülni a Samsungot a microLED-es Apple Watch

Bár az Apple maga is tervez microLED paneleket, szükség lesz a koreai beszállítókra.

A microLED technológia gőzerővel halad a tömeggyártás felé az OLED tökéletes feketéit és betekintési szögeit az LCD panelek hosszabb élettartamával kombinálva, és az elmúlt hónapokban az Apple is szóba került, mint potenciális szereplő, bár nem teljesen világos, hogy az általa fejlesztett megoldást maga realizálná a gyártósorokon, avagy bérgyártó állítaná elő a specifikációi alapján.

Mindig éber kijelző és akciógomb.
Az első Apple Watch Ultra kitűnő OLED panelt és meglehetősen masszív tokozást kapott [+]

Az Apple Watch Ultra jövő évi kiadása lehet mindenesetre az első, amelyik microLED képernyőt kap, ám azért, hogy a gyártási és kihozatali kockázatok nem befolyásolják az almás csúcsóra startját és készletét, a The Korea Herald szerint Cupertino továbbra is számít a Samsungra és az LG-re, mint beszállító.

A korona jóval nagyobb, mint bármely más eddig Apple Watch órán.
[+]

Hosszútávon szeretne az Apple minél több komponenst házon belül intézni, és komolyak az erőfeszítések az amerikai gyártásra a távol-keleti helyett, a közeljövőben ugyanakkor öt képernyőből három továbbra Dél-Koreából érkezhet. Ha a microLED technológia minőségén és kihozatalán még dolgozni kell, akkor lehet, hogy csak 2025-ben debütál a Watch Ultra előlapján, és majd csak utána válthat rá az iPhone, az iPad, végül pedig sok-sok év múlva a MacBook.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés