Nem zárta jól az évet a Sony

2010 óta nem zárta ilyen alacsony számokkal az évet a Sony. A tavalyi utolsó negyedévre vonatkozó jelentés szerint mindössze 5,1 millió készüléket szállítottak le, ami éves összehasonlításban 33%-os csökkenést jelent a 2015-ös megegyező időszakhoz képest. A 249 milliárd jenes összbevétel a mobilszegmensből 35%-os visszaesésnek felel meg.


[+]

A gyártó második alkalommal is mérsékelte az idei évre vonatkozó elvárásait, így 17 millió eladott készülék helyett eleve csak 15 millióval számolnak, noha a 10 milliós határvonalat legutóbb csak 2014 utolsó negyedévében sikerült elérni; valószínűleg a Z szériának köszönhetően (Xperia Z3 és Z3 Compact). A nem kielégítő eredményekért a Sony szerint jobbára az európai kereslet csökkenése tehető felelőssé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Erős Sony csúcsmodell várható az MWC-n?

    Egy grúz forrás szerint a Sony egy halom készülékkel érkezik a barcelonai MWC-re, köztük egy figyelemreméltó csúcsmodellel.

  • Újabb Sony készülék vált Nougatra

    A japán gyártó igencsak belehúzott a rendszerfrissítésbe, a tegnapi X Performance frissítés után újabb Sony készülék kap 7.0-s Androidot.

  • Sony Xperia XZ - SO(vá)NY vigasz

    A Sony Xperia XZ az X Perfromance helyét kívánja átvenni a széria csúcsán, de a megegyező árszint mellett felfedezhető, lényegében csak kisebb eltérések inkább a ráncfelvarrás fogalmát merítik ki. Ismét.

  • Sony Xperia Z3+ - nem lépett szintet

    A Sony Xperia Z3 javarészt már csak egy finomhangolás volt, de úgy tűnik, hogy a japán gyártó még a ráncfelvarrást is tudja ráncfelvarrni, nemrég előálltak a Z3+-szal.

Hirdetés