Növekedés várható a mobilpiacon (és a kijelzőméretben is)

Az International Data Corporation elemzése szerint a mobilpiacon már idén érezhető növekedésre lehet számítani, míg jövőre számottevően fejlődhet a szegmens. Mármint eladások szempontjából. Éves viszonylatban 3%-os növekedést prognosztizálnak, míg tavaly (2016) a megelőző évhez (2015) képest mindössze 2,5%-ot állapítottak meg, ami a valaha volt legalacsonyabb érték, amit az iparág produkált.


[+]

A jövő évre számított 4,5%-os növekedést egyrészt a fejlődő piacok gazdasági körülményeinek javulása eredményezheti, illetve 2018-ra az új iPhone szériák is belépnek a piacra, ami világviszonylatban valószínűleg jelentősen megnöveli az eladási számokat. Az elemzés megállapítja, hogy az alsó kategóriás készülékek piacának bővülése ellenére a felső kategóriás szegmens továbbra is meghatározó pozícióban marad, ahol a verseny sarokpontja várhatóan a kijelzőméret lesz.


[+]

A formanyelvet és készülékdizájnt feltehetően az LG és a Samsung által alkalmazott 18:9 és 18,5:9-es képarány és a kávák méretének a lehetőségekhez mérten minimálisra csökkentése fogja meghatározni a következő években, amihez jó eséllyel az Apple is kénytelen lesz alkalmazkodni. A becslések szerint 2021-re az 5,5 - 6 hüvelykes képátlóval rendelkező eszközök érhetik el a legnagyobb részesedést a mobilpiacon, míg idén továbbra is a 5 - 5,5 hüvelykes képátló lesz a mainstream.

Azóta történt

Előzmények

  • Az Apple és a Samsung is visszaesett, de még így is magasan vezetnek

    Az első negyedévre vonatkozó globális adatok továbbra is a Samsung és az Apple előnyét mutatják, noha mindkét gyártó piaci részesedése csökkent.

  • LG G6 - hozza a kötelezőt

    A tavalyi, moduláris csúcsmodell után most a biztonsági játékot választották a dél-koreaiak: remekül működik a G6, kimondottan elegáns, vannak benne jó extrák, de az állunkat sajnos nem kell a padlón keresnünk.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés