Novembertől kapható a project tangós Phab 2 Pro

A Google a napokban mutatta be a Nexus vonalat váltó referenciamodelljeit, a Pixel és Pixel XL készülékeket, amelyekre mint ilyen érthetően kiemelt figyelem hárult. Mindamellett a Project Tango sem mellékvonal a keresőóriás portfóliójában, aminek érkezését pár héttel a Pixel forgalmazásának megkezdését követően várhatjuk. A Project Tango fő profilja a kiterjesztett valóság (AR) professzionális megjelenítése és változatos felhasználási módjainak elérhetővé tétele a fogyasztói szegmensben.


(forrás: Lenovo) Lenovo Phab 2 Pro

A júniusban bejelentett Phab 2 Pro kategóriáját tekintve inkább a tabletek felé húz. A unibody fém házba 6,4 hüvelykes, QHD felbontású, LCD kijelző került, így a Google Daydream VR headsettel nem lesz kompatibilis az AMOLED hiánya miatt.

A Phab 2 Pro kamerarendszere
A Phab 2 Pro kamerarendszere (forrás: Lenovo) [+]

Hardveresen a Qualcomm Snapdragon 652-es chipsetjére támaszkodik, 4 GB rendszermemóriával és speciálisan a Project Tango igényeihez szabott GPU-val egyetemben. A Lenovo Phab 2 Pro lesz az első olyan készülék, amely a Dolby Audio 5.1 rendszernek köszönhetően 360 fokban képes hangot rögzíteni Dolby Atmos és 3 zajszűrő mikrofon segítségével.


Kiterjesztett valóság

A valóság érzékeléséért a kettős hátlapi kamerarendszer felel, elsősorban a 16 megapixeles főkamera, amelyet egy tér- és mozgásérzékelő modul egészít ki, az Infineon Time-of-Flight szenzorának segítségével adva egzakt információkat miket körülvevő tér elrendeződéséről és az ott lévő tárgyak egymáshoz való viszonyáról. A készülék, vagy még inkább a lehetőség és technológia sikere nyilván a szoftveres és tartalmi támogatás folyamatos és kielégítő voltán fog múlni, a felhasználás területei, funkcionalitása és a benne rejlő kreatív, oktató jellegű, vagy szórakoztató potenciál nem kérdéses. Ahogy az ára sem: az első kereskedelembe szánt Project Tango készülék, a Lenovo Phab 2 Pro 499 dolláron fog nyitni az Egyesült Államokban.

Azóta történt

  • Utolsó tangó Kaliforniában

    A Google jövőre végleg leállítja hardverközpontú kiterjesztett valóság platformját, a Project Tangót, ugyanis jön az ARCore, és vele a rohamosztagosok.

  • Óriástelefonnal készül a Lenovo

    A modellszám alapján a Lenovo Phab sorozat új modellje kapott FCC hitelestést az Egyesült Államokban.

Előzmények

Hirdetés