Nyitott fülhallgatót mutatott be a JBL

A Soundgear Sense a cég első teljesen nyitott légvezetéses fülhallgatója.

Belépett a JBL is azon gyártók közé, akik nyitott fülhallgatót kínálnak. A JBL Soundgear Sense-et augusztus utolsó napján jelentette be a gyártó és már rendelhető is Európában egyes piacokon (például Németország, UK) fekete és fehér színben 150 euróért vagy 130 fontért. A csomagolás újrahasznosított papírból van, a nyomtatást pedig szójatintával intézték, de arról nem beszél a gyártó, hogy a fülhallgatóban használt anyagok milyen forrásból származnak.


(forrás: JBL) [+]

A Soundgear Sense borítása műanyag, IP54-es minősítést kapott. A fülre egy-egy kampóval lehet rögzíteni az eszközt és a dobozban mellékelnek egy nyakpántot is, mellyel össze lehet kötni a két fülest, tovább növelve a stabilitásukat. A fülhallgató feje, a 16,2 mm-es meghajtókat (112 dB, 20 Hz - 20 kHz, 32 Ohm) és a négy mikrofont tartalmazó rész a fülön kívül ül, közvetlenül a fülkagyló előtt, innen pedig légvezetéses technológiát használva sugározza a hangot egyenesen a fülkagylóba, hallójáratba. A csontrezgéses nyitott fülhallgatókkal ellentétben a légvezetéses füleseknek nem kell közvetlenül érintkezniük az ember testével, a Soundgear Sense esetében is csak az állítható méretű kampók érik a fület. A JBL szerint minimális a hangszivárgás kifelé, viszont a környezeti hangokat tökéletesen hallani a Soundgear Sense viselése közben. A fülhallgató dedikált digitális hangszignál-processzorral rendelkezik, mely a mély tartomány fokozásáért felel.

(forrás: JBL) [+]

Aktív zajszűrés nincsen, van viszont négy mikrofon a hívásokhoz, Bluetooth 5.3 LE Audio támogatással, és 6 órányi folyamatos üzemidő 18 órányi lejátszáshoz elég extra töltéssel a hordozó tokban. Adott a gyorstöltés is, 15 perc a tokban négy órányi zenelejátszásra elég energiával látja el a füleseket. A fülhallgatókon érintőfelület található, ezzel irányíthatók, illetve a telefonra letölthető JBL alkalmazással, melyben van hangszínszabályzó is. Opció, hogy csak az egyik 5,3 grammos fülhallgatót használja az ember headsetként hívásokhoz, ilyen helyzetre viszont csak 3,5 órányi üzemidőt ígér a gyártó, és megvan a két eszköz szimultán kapcsolódását lehetővé tevő multipont támogatása is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés