Az okos zsebóra a legmenőbb kütyü Bázelből

Meglepő koncepcióórákat vitt a Samsung a Baselworldre, plusz felbukkant egy érdekes szabadalom, lünettéba épített kijelzővel.

Bár sok másik gyártóval, márkával vagy a nevét egy termékhez adó branddel ellentétben a Samsung új okosórát nem vitt el a kapuit március 23-a és 30-a között nyitva tartó Baselworld 2017-re, nem érkezett üres kézzel a legrangosabb óra- és ékszerkiállításra.

A mechanikus Gear S3 koncepció AMOLED kijelző helyett igazi óralapot és mutatókat kapott
A mechanikus Gear S3 koncepció AMOLED kijelző helyett igazi óralapot és mutatókat kapott [+]

A Gear S3 és LTE variánsai mellett ugyanis felbukkant három koncepció a kalandor, harcművész és radikális óradizájnjairól ismert Yvan Arpa műhelyéből, amely megtekinthető, bár meg nem vásárolható variációkat jelent a lünettás okosketyerére.

Variáció a Gear S3 okosóra küllemére
Variáció a Gear S3 okosóra küllemére [+]

Az egyik érdekesség nem más, mint egy hagyományos mutatókkal felszerelt, mechanikus óra a Gear S3 küllemével, mert nem csak az okoskütyük imitálhatják a klasszikusokat, hanem fordítva is működhet a dolog. Arpa műhelyéből előkerült néhány variáció a már megszokott felhozatalú, AMOLED kijelzős S3-ra is, sajátos formavilágot kölcsönözve a viszonylag kevés variációban elérhető alapmodellnek.

A legemlékezetesebb a Gear S3 zsebóra lett
A legemlékezetesebb a Gear S3 zsebóra lett [+]

A legmeghökkentőbb ugyanakkor a harmadik koncepció, ami nem más, mint egy okos zsebóra. Igen, az olvasó szemei nem kápráznak, és a fent látható ketyere tényleg a Gear S3 megjelenítőjét és komponenseinek nagy részét rejti, ám ennyiben nem merül ki a dolog. A lecsukható, félig átlátszó fedél iránytűt, a zseb S3 másik oldala pedig hagyományos, mechanikus órát rejt. Mivel gyakran eljárok kirándulni és a hegyekben jól jön az iránytű, a Gear S3-nak pedig térképszoftvere is akad, elfogadnék egy ilyet. Végfelhasználói termék ugyanakkor várhatóan ebből sem lesz, hacsak az érdeklődés exponenciálisan meg nem ugrik a fenti megoldást meglátva.

Samsung okósóra tervrajz, kijelzővel a gyűrű szélein
Samsung okósóra tervrajz, kijelzővel a gyűrű szélein [+]

Végezetül egy frissen szabadalmaztatott formatervezési minta is felbukkant az USPTO oldalán, kijelzőkészülék és okosóra megnevezéssel. Első blikkre ez akár egy megszokott variáció is lehetne a Gear S3-ra, közelebbről szemügyre véve ugyanakkor feltűnhet a gyűrű oldalán (!) végigfutó kijelző, rajta az idővel és az időjárással. Bár az nem egyértelmű, hogy a tervrajz tekerhető lünettát vagy rögzített szegélyt ábrázol-e, a dolog több mint érdekes. Ezt sem várjuk egyhamar a boltok polcain felbukkanni.

Előzmények

Hirdetés