Olcsóbb Huawei P20 variáns futott be

Abban a tudatban mehetnek szabadságra a Huawei munkatársai, hogy a sencseni vállalat beelőzte az Apple-t, és a második negyedévben leszállított okostelefonok alapján felállt a mobilpiac dobogójának második fokára. Ebből a P20 széria is tetemesen kivette a részét, az értékesítés első két hónapjában, Magyarországon például 76%-kal több talált belőlük gazdára, mint az elődmodellekből.


[+]

A 4/64 GB-os P20 Lite, illetve a 4/128 GB-os P20 és a 6/128 GB-os P20 Pro ára között ugyanakkor elég nagy volt a szakadék, amit előbb a Honor 10 hidalt át, a Huawei augusztus elejétől pedig forgalomba hozza a P20 4/64 GB-os változatát, 185 ezer forintos bruttó fogyasztói áron.


[+]

A P20 Pro alkonyat lila színvariációja állítólag annyira népszerűnek bizonyult, hogy az 5,8"-es FHD+ kijelzővel és a hátlapon 12 + 20 megapixeles kamerákkal szerelt P20 is megkapja ez a különleges festést. Természetesen a 4/64 GB-os phabletet is a Kirin 970 hajtja meg, az EMUI 8-as felület pedig továbbra is Android 8.0-n alapul.

Előzmények

  • Huawei P20 Lite - friss forma, régi vas

    Kizárólag a formája különbözteti meg a többi olyan Huawei/Honor terméktől, amiben ugyanezt a hardvert és felületet találjuk meg. Ez viszont nem indokol ekkora felárat.

  • Huawei P20 - ez is kétkezes lett

    Nem annyira pró, mint a háromkamerás csúcsváltozat, nincs OLED kijelzője és sztereó hangszórója, viszont esztétikailag barátságosabb, nem mellesleg pedig jelentősen olcsóbb annál.

  • Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból

    Az új P-sorozat csúcsmodellje három hátlapi kamerával, OLED kijelzővel, betüremkedéssel és mesterséges intelligenciával próbál tarolni. Irgalmatlan jó telefon, de nem hibátlan.

Hirdetés