OLED-kijelzők tömeggyártásába kezd a Sony

A Sony Corporation még ebben a hónapban megkezdi a színes OLED (Organic Light Emitting Diode, szerves LED) kijelzők gyártását, amelyeket az elsőként a japán piacra bejelentett Sony Clié PEG-VZ90 "személyi szórakoztató" (personal entertainment) kézigépekbe építenek be.

Az OLED-kijelzők saját fénykibocsátással rendelkeznek, így nem szükséges háttérvilágítás beépítése. Magas kontrasztú képvisszaadásra képesek, kicsi a válaszidejük, jóval nagyobb szögből láthatóak és vékonyabbak is a jelenlegi LCD-moduloknál. Ezen alapjellemzők továbbfejlesztése érdekében a Sony egyedi Super Top Emission technológiával látja el a kijelzőket, kiváló fényerőt és jobb színvisszaadást érve el. Ezzel a kép minősége és tisztasága az eddig csak a hagyományos CRT (katódsugárcsöves) kijelzőkön elérhető színvonalra emelkedik.

Az új 3,8 hüvelykes (9,7 cm-es) kijelző 2,14 mm vékony. Sokféle digitális tartalom csúcsminőségű, kompromisszummentes élvezetét teszi lehetővé, a tévéprogramoktól kezdve a digitális állóképekig, és mindezt olyan mobil eszközökön, mint például az új Sony Clié VZ90.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés